Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині можуть посилити карантинні обмеження

У регіонах України, які межують з Польщею, зростає кількість хворих на «ковід».

Фото Українська Правда.

На Волині можуть посилити карантинні обмеження

Є вірогідність, що за тиждень-два у Волинській області посилять карантин

Голова комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що в трьох областях невдовзі можуть посилити карантинні обмеження. Зокрема у Волинській, Рівненській та Львівській.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

«Провів робочу зустріч із послом Республіки Польща в Україні Бартошом Ціхоцьким. Обговорили розвиток епідеміологічної ситуації в наших країнах та посилення контролю за документами про вакцинацію. У регіонах України, які межують з Польщею, зростає кількість хворих на «ковід» та рівень госпіталізації. Є вірогідність, що за тиждень-два у Волинській, Львівській, Рівненській областях посилять карантинні обмеження», – зазначив він. 

Також додав, що в Польщі завдяки вакцинації половини населення ситуація поки що доволі стабільна. За минулу добу виявлено менше 1 тисячі нових хворих. Для порівняння в Україні – майже 10 тисяч.

Україна активізує боротьбу з фальсифікованими довідками про вакцинацію. 

«Відповідно, наші колеги зацікавлені у тому, щоб потік подорожуючих з України не призвів до посилення темпів розповсюдження епідемії. За словами пана Бартоша, польські прикордонники регулярно виявляють серед українців підроблені довідки про вакцинацію. Польща, на жаль, ще не має технічних засобів для перевірки достовірності сертифікатів вакцинації у застосунку «Дія». Домовились, що це питання буде вирішене, адже відображення сертифікатів у «Дії» є одним з найкращих технічних рішень, що визнано багатьма країнами», – акцентував Михайло Радуцький

Зі свого боку Україна активізує боротьбу з фальсифікованими довідками про вакцинацію. За останній час правоохоронці відкрили 80 кримінальних проваджень проти зловмисників, які підробляли сертифікати вакцинації та ПЛР-тести. Здебільшого фальсифікують паперові документи, підробити сертифікат у «Дії» практично неможливо.

За підсумками зустрічі домовились про подальшу співпрацю між нашими країнами у боротьбі з пандемією. Польща розгляне питання поставки в Україну вакцини та експрес-тестів на антиген. А також можливість виробництва для українських лікарень кисневих станцій.

Читайте також: У Польщі в ДТП загинули троє молодих українців

 

Джерело: Фейсбук.
Telegram Channel