Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Перехід на зимовий час: коли українці зможуть довше спати

Вранці буде легше прокидатися.

Фото: Нippopx.

Перехід на зимовий час: коли українці зможуть довше спати

Уже зовсім скоро станеться те, чого одні люди чекають із нетерпінням, інші ж побоюються

У 2021 році це станеться у ніч з 30 на 31 жовтня. О 4 годині годинникова стрілка повернеться на годину назад. Це буде найдовша ніч у році і ви зможете поспати довше, повідомляє «Дивогляд».

Але така перспектива тішить не всіх. Щороку велика кількість людей скаржиться на погане самопочуття через зміну графіку. Хоча медики стверджують, що перехід на зимовий час менш травматичний, ніж перехід на літній, це все одно стрес для нашого організму. Тому до цього варто підготуватися заздалегідь.

Хоча медики стверджують, що перехід на зимовий час менш травматичний, ніж перехід на літній, це все одно стрес для нашого організму.

Як підготуватися до переходу на зимовий час

  • Приблизно за тиждень до події почніть лягати спати на 25-20 хв пізніше, ніж зазвичай. Так ви дасте своєму тілу трохи часу, щоб звикнути до нового графіка. 
  • Намагайтеся не перевтомлюватися і не надто нервувати. Дайте своєму організму трохи часу, щоб розслабитися. Раніше «Дивогляд» писав, як можна швидко розслабитися, якщо час на відпочинок обмежений.
  • Дотримуйтеся правильного харчування. Намагайтеся не вживати жирної їжі, відмовитися від алкоголю, пити більше води, вживати багаті на вітаміни продукти, рибу.
  • Не користуйтеся гаджетами принаймні за півгодини до сну. Провітрюйте кімнату і намагайтеся більше гуляти на свіжому повітрі.

Євросоюз має розглянути питання скасування зміни літньо-зимового часу. Дослідження показали, що переведення годинника не дає значної користі для економіки. Водночас, це завдає труднощів мільйонам людей.

Якщо у ЄС вирішать відмовитися від цієї практики, Україна, скоріш за все, зробить так само.

Читайте також: Відомо, де відбудеться «Євробачення-2022».

Telegram Channel