Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як зберігати крупу,  аби в ній не завелися жучки

Вберегти припаси допоможуть прості правила.

Фото із сайту vinnitsa.info.

Як зберігати крупу, аби в ній не завелися жучки

У гречці, перловці, пшоні тощо можлива поява цих небажаних «гостей». Спіткати така прикрість може навіть найприскіпливіших чистюль. Вберегти припаси допоможуть прості правила

Вибір

Перш за все, аби уникнути появи у крупах жучків та черв’яків, не варто надто ними запасатися, краще розрахувати приблизну кількість на місяць–два. Ви цілком можете провести первинну перевірку продукту ще до покупки. Для цього потрібно уважно подивитися на вміст упаковки (часто вони продаються в прозорих поліетиленових пакетах), перевірити на наявність павутинок. Якщо крупа фасується в паперові чи картонні коробки, тоді варто звернути увагу на дату виготовлення і термін зберігання.

Обробка

Така «процедура» допоможе запобігти появі небажаних «квартирантів», особливо якщо плануєте тривале зберігання крупи. Продукт можна покласти на декілька годин у морозилку, чи винести на балкон у холодні періоди року, або ж трохи підсмажити на пательні. На смак це не вплине, а від жучків убереже.

Зберігання

Крупу не варто зберігати в поліетиленових кульках, щоб не спричинити неприємного запаху та присмаку. Краще користуватися скляними чи пластиковими контейнерами із кришками, що щільно прилягають. У пригоді можуть стати і звичайні банки, проте перед використанням їх треба простерилізувати.

Кращому зберіганню крупи сприятимуть покладені в контейнер часник (1–2 зубчики на кілограм), перець чилі, лавровий лист, цедра лимона. Дехто використовує і каштани. 

Кращому зберіганню крупи сприятимуть покладені в контейнер часник (1–2 зубчики на кілограм), перець чилі, лавровий лист, цедра лимона. Дехто використовує і каштани. Аби вберегти продукт від вологи, можна помістити в ємність невеличку полотняну торбинку чи вузлик солі. Від появи жуків може врятувати і шматочок фольги або металева ложка. Оскільки під дією світла продукти можуть псуватися, то зберігати контейнери краще в шафках.

Читайте також:ГАРБУЗОВА КАША ПРОСИТЬСЯ НА СТІЛ

 

Telegram Channel