Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Зробіть банальний бутерброд... небанальним!

Фото із сайту smakuj.com.ua.

Зробіть банальний бутерброд... небанальним!

Шматочок хліба з різними добавками – найпопулярніший перекус у світі. Ще б пак! Адже навряд чи знайдеться страва, яку вдасться приготувати швидше. І класичне поєднання «хліб-масло-ковбаса» – це всього лиш краплина в кулінарному морі. Перелік продуктів, які можна покласти чи намазати на бутерброд, – просто нескінченний! Причому для цього зовсім не обов’язково бігти в супермаркет і спеціально купувати інгредієнти. Підійде і вчорашня курка гриль, і залишки ковбаси, і рибна консерва, і злегка підсохлий сир, і овочі – словом, усе, що завалялося в холодильнику. Фантазуйте! А ми пропонуємо кілька вже придуманих і випробуваних варіантів бутербродних намазок

Сирна

 

 Інгредієнти: 150 г плавленого сиру, 2 варені яйця, 1 ст. л. майонезу, невеличкий пучок кропу.

Приготування. Сир і яйця потерти на дрібній тертці, додати нарізаний кріп, майонез і ретельно перемішати інгредієнти до однорідної суміші. За потреби намазку посолити і поперчити.

 

«Червона ікра» з моркви та оселедця

 

 Інгредієнти: 2 оселедці, 2–3 варені морквини, 100 г вершкового масла, 1 плавлений сирок.

Приготування. Почистити оселедець, зняти шкірку і видалити всі кісточки. Моркву зварити, охолодити, почистити від шкірки (чим більше моркви, тим насиченіший буде «ікорний» колір, але гостроти менше). Оселедець і моркву пропустити через м’ясорубку. Охолоджене масло та сирок натерти на грубій тертці. Ретельно вимішати усі подрібнені інгредієнти і поставити в холодильник мінімум на 2 години. Мастити на хліб або крекер, прикрасити зеленню або фігурними шматочками моркви.

 

Гуакамоле

 

 Інгредієнти: 3 авокадо, 1 лайм, 1 цибуля-порей (тільки біла частина), 1 помідор, 1 гострий перець, кінза, сіль (краще морська).

Приготування. Цибулю і гострий перець дрібно нарізати. З помідора зняти шкірку, попередньо ошпаривши його. У миску вичавити сік з лайма, скласти в неї очищені від шкірки і кісточок авокадо, розім’яти їх із соком лайма. Помідор нарізати кубиками, додати 2 ст. л. дрібно нашаткованої кінзи. Всипати цибулю і перець, все ретельно перемішати.

 

Картопляна

 

 Інгредієнти: 3 картоплини, 150 г плавленого сиру, 50 г вершкового сиру, 200 мл сметани, 1 ч. л. французької гірчиці, 4 мариновані огірки, сіль, перець – до смаку.

Приготування. Картоплю відварити в мундирах, коли схолоне, почистити, дрібно нарізати. Огірки нашаткувати такими ж шматочками, як картоплю. Додати інші інгредієнти, ретельно перемішати все до однорідної консистенції.

 

Печінкова

Інгредієнти: 300–400 г печінки, 2 середні цибулини, 2 морквини, 100 г вершкового масла, сіль і перець – до смаку, олія для смаження.

Приготування. Печінку вимочити, зрізати плівки, покраяти на шматочки. Розігріти сковорідку з олією, всипати порізану соломкою цибулю, спасерувати до золотистого кольору, додати потерту на крупній тертці моркву, обсмажити кілька хвилин, тоді викласти шматочки печінки і готувати по 2–3 хвилини з кожного боку. Коли схолоне, скласти печінку з овочами у чашу блендера, додати вершкове масло, сіль і перець за смаком, подрібнити все до стану однорідної маси.

 

Мухаммара

 

 Інгредієнти: 3 болгарські перці, 100 г волоських горіхів, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. панірувальних сухарів, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. зіри, 1 ст. л. томатної пасти, 50 мл олії.

Приготування. Це одна з популярних на Близькому Сході закусок, яку подають до свіжого хліба або сухариків і використовують як намазку. Деко застелити фольгою. Розігріти духовку до 200 градусів. Поставити в неї на 30 хвилин розрізані навпіл перці і запекти. Готові перці загорнути в целофановий кульок і залишити, щоб остигли, на пів години. Тоді видалити насіння і зняти шкірку. Очищені горіхи обсмажити на сухій сковороді. Всі інгредієнти скласти в чашу блендера і подрібнити до однорідної консистенції.

 

З курятини

 

 Інгредієнти: 1 невеличка цибулина, 1 ст. л. оливкової олії, 1 корінь петрушки або пастернаку, 2 курячі філе, 50 г кедрових або волоських горіхів, 2 ст. л. будь-яких пряних трав.

Приготування. М’ясо нарізати невеликими шматочками. Цибулю покраяти кубиками, у сковорідці обсмажити до м’якості на оливковій олії. Додати нарізаний на тонкі скибочки корінь пастернаку, а через 2 хвилини всипати куряче філе. Вогонь збільшити, обсмажувати, помішуючи, приблизно 7–10 хвилин. Остудити, скласти в блендер усі обсмажені інгредієнти, додати кедрові або волоські горіхи й пряні трави і подрібнити до однорідної консистенції.

 

З тунця

 

 Інгредієнти: 1 банка консервованого тунця, 4 яйця, 2 ст. л. посіченої зелені петрушки і кропу, пів лимона, 100 г вершкового масла.

Приготування. З консерви злити рідину, рибу розім’яти виделкою, додати натерте на крупній тертці яйце і нашатковану зелень. Змішати ці інгредієнти з маслом. Намастити цією масою бутерброди і прикрасити половинкою скибочки лимона.

 

Оселедцева

 

 Інгредієнти: 200 г філе оселедця, 1 ч. л. гірчиці, 200 г вершкового масла, 2 ст. л. лимонного соку, кілька гілочок кропу, 1 яйце.

Приготування. Оселедець нарізати дрібними кубиками. Яйце покраяти так само. Розм’якле за кімнатної температури масло розтерти з половиною дрібно посіченого кропу і гірчицею до однорідної маси. Додати в масло оселедець, яйце і лимонний сік, ретельно вимішати. Другу половину кропу викласти на харчову плівку, на нього – масло з оселедцем, сформувавши з цієї маси «ковбаску», загорнути в плівку і покласти в холодильник як мінімум на 1 годину.

Читайте також: Три тижні не показувався вдома: на Волині шукають хвостатого гультяя Джека.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel