Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь у «червоній» зоні, але це ще не пік...

Важливо дотримуватися рекомендацій.

Фото: ВВС.

Волинь у «червоній» зоні, але це ще не пік...

На території області з 8 листопада встановлено найвищий рівень епідемічної небезпеки у зв’язку з поширенням COVID ­19

Зокрема, у нас перевищені показники госпіталізації, завантаженості ліжок із киснем та рівня захворюваності. Як повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, є велика кількість важких хворих, котрі потребують лікування в умовах стаціонарів (наприкінці минулого тижня показник госпіталізації становив від 99 до 105 на 100 тис. населення, а має бути не більше 60 на 100 тисяч жителів). Дуже багато пацієнтів потребують кисневої підтримки. Рівень завантаженості ліжок із киснем становив майже 67 на 100 тисяч населення при індикаторному 65. Відповідно дуже високий показник захворюваності, який становить 758 на 100 тисяч населення при нормативному 75 на 100 тисяч.

— Ми прогнозуємо, що це ще не пік захворюваності й летальності, і протримається він не менше двох тижнів, – зазначила Наталія Янко.

В області застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для червоного рівня епідемічної небезпеки.

Ми прогнозуємо, що це ще не пік захворюваності й летальності, і протримається він не менше двох тижнів/

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

— перебування на територіях загального користування без засобів індивідувального захисту;

— прийом відвідувачів у закладах громадського харчування, побутового обслуговування, непродовольчих магазинах, торгівельно­розважальних центрах;

— відвідування закладів культури (крім історико­культурних заповідників);

— проведення масових заходів (крім автоконцертів, автокінотеатрів, виробництва аудіовізуальних творів);

— діяльність ринків (крім продовольчих);

— відвідування закладів освіти (крім дошкільних, спеціальних закладів та 1— 4 класів закладів загальної середньої освіти.

Зазначені заборони не застосовуються, якщо 100 % працівників та відвідувачів мають «зелений» COVID­сертифікат (про повний курс вакцинації проти COVID­19), цифровий сертифікат про негативний результат тесту на коронавірус чи про одужання.

Читайте також: Головному лікарю довелося самому переносити померлих від коронавірусу.

Реклама Google

Telegram Channel