Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Із бронха 4-річного хлопчика дістали... лампочку від гірлянди (Фото)

Добре, що все добре закінчилося.

Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит.

Із бронха 4-річного хлопчика дістали... лампочку від гірлянди (Фото)

Лкарі врятували дитину

Інцидент стався у Львівові, коли місцева родина дістала коробки з прикрасами, щоб прикрасити ялинку. В якийсь момент 4-річному синочку до ротика потрапила світлодіодна лампочка з гірлянди. За якусь мить хлопчик проковтнув лампочку, почав кашляти і задихатися. Батьки вирішили не гаяти часу викликали швидку допомогу, повідомляє Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит.

Діставали його з допомогою бронхоскопії, тобто без жодного розрізу.

Чергові лікарі зробили рентгтен і побачили стороннє тіло у дихальних шляхах. Діставали його з допомогою бронхоскопії, тобто без жодного розрізу.

 

 «Гострими, направленими в різні сторони вусиками лампочка «дивилася» на мене. Вуса під час дихання травмували слизову оболонку в ділянці біфуркації трахеї, там уже утворилися дрібні крововиливи. Я захопив вусики щипцями і завів їх у тубус бронхоскопа, щоб під час видалення не травмувати ними бронхи і трахею. Разом з тубусом дістав лампочку з бронха дитини», - пояснив торакальний хірург Олександр Колодій.

Дитина уже дома, її життю нічого не загрожує.

Читайте також: «Може, Бог дав нам, сиротам з інвалідністю, двійняток із ДЦП, бо знав: ми з усіх сил будемо за них боротися».

Telegram Channel