Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рулет із лаваша – проста, смачна і красива закуска

Як апетитно!

Фото: youtube.

Рулет із лаваша – проста, смачна і красива закуска

Це відмінна фуршетна страва, проте вона може стати й окрасою святкового столу, і чудовим перекусом у будні – все залежить від того, яку начинку ви загорнете у лаваш. А їх не злічити: сир, гриби, курятина, червона риба, крабові палички, картопля, фарш, оселедець, шинка, паштети, корейська морква, рибні консерви, яйця, овочі, зелень – усе це в різних варіаціях годиться для намащування рулетів. Страва виходить цікавою і ситною, яскравою в розрізі

...з червоною рибою

 

 

Інгредієнти: 200 г вершкового сиру, невеликий пучок кропу, 100 г філе слабосоленої червоної риби, 1 ст. л. лимонного соку, 3–5 помідорів чері, 1 упаковка лаваша.

Приготування. Кріп дрібно посічіть, змішайте з вершковим сиром та лимонним соком. Рибу та помідори покрайте невеликими тонкими скибочками. Змастіть лаваш сирно-кроповою масою, зверху викладіть рибу й томати. Згорніть рулетом, замотайте в харчову плівку або пергамент і покладіть на кілька годин у холодильник. Перед подачею наріжте невеликими шматочками.

 

...з крабовими паличками

 

 

Інгредієнти: 3 варені яйця, 10–11 столових ложок майонезу, 150 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, по 2–3 гілочки петрушки і кропу, 300 г крабових паличок, 3 листи лаваша.

Приготування. Начинка 1: яйця поріжте маленькими кубиками, змішайте з 3 столовими ложками майонезу.
Начинка 2: сир потріть на середній тертці, часник пропустіть через прес або розтовчіть у ступці, зелень подрібніть, вимішайте все з 2 столовими ложками майонезу. Начинка 3: крабові палички дрібно наріжте або натріть на великій тертці, додайте 4 столові ложки майонезу. Лаваші трохи змастіть майонезом. На перший викладіть сир із зеленню і згорніть у рулет. На другий – трохи майонезу та яєчну начинку. Загорніть у нього перший. Третій лаваш теж змастіть майонезом і розподіліть крабові палички, покладіть на нього подвійний рулет з яйцями та сиром, щільно згорніть, тоді замотайте в харчову плівку або пергамент. Потримайте у холодильнику протягом 2–3 годин. Наріжте скибочками, викладіть на блюдо і подавайте.

Замотайте рулет у харчову плівку або пергамент і на декілька годин залиште у холодильнику, потім поріжте на скибочки і викладіть на тарілку.

...з тунцем

 

 Інгредієнти: 4 варені яйця, 2 гілочки кропу, 1 банка консервованого тунця (або сардини, сайри тощо), 150 г твердого чи плавленого сиру, 3 лаваші, 200 г майонезу.

Приготування. Яйця дрібно наріжте і змішайте з посіченим кропом. З консервів за потреби злийте рідину, розімніть рибу виделкою. Сир натріть на середній тертці. Лаваші змастіть майонезом. На перший викладіть рибу, рівномірно розподіліть по всій площині і згорніть рулетом. Другий змастіть начинкою з яєць і зелені, покладіть на край рулет із рибною начинкою і згорніть їх в один. На третій лаваш нанесіть сіточку з майонезу, посипте сиром і загорніть у нього готові лаваші з начинками. Замотайте рулет у харчову плівку або пергамент і на декілька годин залиште у холодильнику, потім поріжте на скибочки і викладіть на тарілку.

 

..з печінкою тріски

 

 Інгредієнти: 2 варені яйця, 120 г твердого сиру, 1 банка печінки тріски, 1 свіжий огірок, 3 ст. л. майонезу, сіль та перець – до смаку,
1 лаваш.

Приготування. Яйця і сир потріть на тертці з великими отворами. З печінки злийте олію, потому розімніть її виделкою. Вимішайте все з майонезом, посоливши і поперчивши до смаку. Огірок поріжте тонкими поздовжніми скибочками. На лаваші рівномірно розподіліть начинку, викладіть рядочком на всю ширину лаваша скибочки огірка і скачайте в тугий рулет. За бажанням для яскравості можна додати до начинки ще й листя салату. Загорніть рулет у харчову плівку та поставте в холодильник як мінімум на годину. Перед подачею розріжте на невеликі шматочки.

 

...з грибами та сиром

 

 

Інгредієнти: 300 г печериць (або інших грибів), 1 ст. л. вершкового масла,
200 г твердого сиру, пучок петрушки чи іншої зелені, 5–6 ст. л. майонезу, 1 лаваш.

Приготування. Гриби дрібно поріжте, обсмажте на маслі до золотистого кольору (приблизно 10–15 хвилин). Остудіть. Сир потріть на тертці з великими отворами. Зелень дрібно посічіть. Змішайте печериці, сир та зелень із майонезом. Викладіть начинку на лаваш, розрівняйте і згорніть у тугий рулет. Замотайте його в харчову плівку чи пергамент. Покладіть на годину в холодильник, а перед подачею наріжте скибочками.

 

...з курятиною І корейською морквою

 

 

Інгредієнти: 250 г курячого філе, 1 невеликий огірок, 1 невеликий пучок кропу (можна навпіл з кінзою), 1 ст. л. олії, сіль, перець, приправи – за смаком, 1 лаваш, 150–200 г вершкового сиру, 100 г моркви по-корейськи, 1–2 ст. л. майонезу.

Приготування. Куряче філе посипте сіллю, перцем та приправою. У сковорідці розігрійте олію на середньому вогні, покладіть у неї м’ясо й обсмажте його протягом 10–15 хвилин, періодично перевертаючи. Остудіть і наріжте скибочками. Огірок потріть на тертці для корейської моркви. Зелень дрібно посічіть. Лаваш змастіть вершковим сиром, викладіть моркву по-корейськи, затим – огірок та курятину. Зверху нанесіть тонку сіточку з майонезу. Згорніть у щільний рулет, обмотайте плівкою чи пергаментним папером і поставте в холодильник на годину-півтори. Перед подачею порозрізайте на порційні шматочки.

 

...гарячий із ковбасою та помідорами

 

 Інгредієнти: 150 г твердого сиру, 5–7 гілочок кропу чи петрушки, 200 г ковбаси (вареної та напівкопченої або тільки вареної), 1 помідор, 1 яйце, 1 лаваш, 100 г сметани або майонезу.

Приготування. Сир натріть на дрібній тертці і перемішайте з подрібненою зеленню. Ковбасу та помідор наріжте невеликими пласкими шматочками. Яйце добре збийте виделкою. Лаваш змастіть сметаною, з одного краю не доходячи до кінця кілька сантиметрів. Викладіть ковбасу, помідор та посипте сиром із зеленню. Згорніть лаваш у тугий рулет, вільний від начинки край має залишитися зверху. Промастіть цю ділянку яйцем з обох боків, перекладіть рулет на застелене пергаментом деко. Змастіть яйцем весь рулет і запікайте 15–20 хвилин за температури 180–200 °С. Гарячим викладіть на тарілку, а коли трохи охолоне, наріжте порційними шматочками.

Читайте також: Смаколик з ароматом Різдва.

Реклама Google

Telegram Channel