Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Автор «Журналістських бувальщин» помер від коронавірусу

«Царство небесне вашій душі!»

Фото зі сторінки фейсбук Миколи КРИВОГО.

Автор «Журналістських бувальщин» помер від коронавірусу

Не стало знаного на Рівненщині заслуженого журналіста України Георгія Сербіна (на фото), який нещодавно відзначив своє 90-річчя

«Ще кілька днів я з ним спілкувався, запитував про здоров’я і ось... сумна новина. Клятий короновірус! Забрав у дітей доброго батька, в онуків – щедрого дідуся, а в його численних товаришів і друзів Учителя, Порадника, Сердечну людину», – написав на своїй сторінці у Facebook Микола Кривий, який присвятив колезі теплі рядки.

«Георгій Павлович Сербін нещодавно відзначив своє 90-річчя з дня народження. До цієї дати випустив чергову свою книгу «Журналістські бувальщини».

А взагалі з-під його пера вийшло 25 художніх, прозових і поетичних, краєзнавчих і публіцистичних книг і збірок.

Народився він у селі Сахновщина на Харківщині. З 1944 року жив на Рівненщині. Закінчив Київський університет імені Тараса Шевченка, факультет журналістики. Після закінчення вузу понад 50 років працював на Рівненщині журналістом у різних виданнях преси. У 70-80 роках минулого століття очолював обласні газети «Зміна» та «Червоний прапор», а в 90-роках – науково-педагогічний журнал «Нова педагогічна думка».

Після закінчення вузу понад 50 років працював на Рівненщині журналістом у різних виданнях преси.

З 1956 року понад двадцятиріччя очолював Рівненське літературне об’єднання, а 1979 до 1992 року – обласну організацію Спілки журналістів.

Георгій Павлович – заслужений журналіст України. Нагороджений Почесною грамотою президії Верховної Ради України, Золотою медаллю Української журналістики, іншими державними нагородами.

«Царство небесне вашій душі!»
«Царство небесне вашій душі!» Фото зі сторінки фейсбук Миколи КРИВОГО.

 Був довічним творчим стипендіатом Президента України. Ім’я Георгія Сербіна вже давно вписано золотими літерами на літературній мапі України й Рівненщини. Адже надрукувати стільки прозових, поетичних, краєзнавчих книг, створити сотні нарисів, публіцистичних статей, як це зробив він за своє 65-річне творче життя, не кожному посміхається доля.

До речі, на його поетичні слова написано багато пісень відомими композиторами України, які сьогодні живуть не тільки у краян, а й інших місцевостей.

Спіть спокійно, наш дорогий Георгію Павловичу. Ваша справа навічно залишиться у нашій пам’яті».

Читайте також у нас: «Український журналіст Цимбалюк залишив Росію через погрози».

Telegram Channel