Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Я прикинувся мертвим»: розстріляний рашистами волонтер розповів, як вижив (Відео)

«Били по голові, по ліктях, прострілювали руки й ноги...»

Фото із сайту unian.ua.

«Я прикинувся мертвим»: розстріляний рашистами волонтер розповів, як вижив (Відео)

Андрій Вербицький (на фото) уже встиг попрощатись із життям, але дивом врятувався після розстрілу російськими окупантами у Мотижині Київської області. У цьому селі поблизу столиці рашисти закатували багатьох людей, в тому числі старосту Ольгу Сухенко та її родину

До рук російських терористів Андрій потрапив разом із другом Романом, з яким волонтерив – хлопці розвозили людям продукти та речі першої необхідності. Їхню історію опублікував проєкт «Очі».

– Нас затримали, після того обшукали, забрали телефони, – розповів Андрій. – Викинули дитяче харчування, памперси, продукти. Засунули у багажник, зав’язали очі, ноги, руки та повезли…

Волонтерів вкинули у вузький люк і по черзі виводили катувати та бити, випитуючи, де позиції українських військових. Але ті нічого не знали, бо просто возили людям гуманітарку.

– На другий день орки нас стали водити в ліс, де змушували копати собі могили, — згадує ті страшні дні хлопець. – Десь 23 березня витягли з люка обох, повалили й почали бити по голові, по ліктях, по ногах, прострілювали руки й ноги, продовжуючи допитувати. А після тортур завантажили в БТР і повезли до посадки на розстріл.

Почув, що стріляють, крикнув: «Не вбивайте!» — і відчув, як куля пройшла по підборіддю…

Те місце назавжди закарбувалось у пам’яті Андрія. Він уже думав, що три пеньки, які встиг розгледіти, — це останнє, що бачить у житті.

– Досі пам’ятаю те місце, ті три пеньки, — згадує він. — Подумки прощався з життям… Почув, що стріляють, крикнув: «Не вбивайте!» — і відчув, як куля пройшла по підборіддю… Як я вижив? А став прикидатися, що мертвий. Буквально через дві хвилини вони поїхали. Я піднявся. І став розтягувати скотч на руках. Вивільнив руки. Попив води, яку знайшов. Кинувся до Роми, а у нього череп прострелений. Він вже не дихав. Перемотав собі прострелену шию, руку і пошкандибав у найближче село. Кілометрів п’ять… Там мені допомогли люди, — розповів чоловік.

 

 Росіяни вже навіть не приховують, що прийшли вчиняти в Україні геноцид – ліквідувати нашу державу, частину українців вбити, а решту залякати і зробити покірними рабами московії. Це стає очевидним дедалі більшій кількості людей на планеті. У тому, що метою росіян є саме геноцид, упевнений і президент США Джо Байден.

Реклама Google

Й свідчення Андрія Вербицького та тисяч інших українців, які вижили, обов’язково будуть використані у міжнародних судах.

Наразі ж Андрій, який однією ногою уже був на тому світі, проходить реабілітацію, адже після тортур має п’ять наскрізних поранень і перелом ноги.

Видужуй, Герою!

Василь КІТ.

Читайте також у нас: «Режисер Олег Сенцов долучився до загону спецпризначення: «Наступ орків почався»​».

Реклама Google

Telegram Channel