Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Вірю ЗСУ» тепер красується навіть на писанках

Юлія Васюк: «І навіть не сумнівайтеся, що все буде Україна!».

Фото з архіву Юлії ВАСЮК.

«Вірю ЗСУ» тепер красується навіть на писанках

Майстриня з Вінниччини придумала новий розпис великодніх яєць. На них — жовто-блакитна фарба, символіка рідної армії і написи такі, що аж стискається серце. Ці символи життя волонтери завезуть нашим дорогим військовим

Під час визвольної війни українців проти російських нелюдів навіть найтрадиційніше в нашій культурі оновлюють і присвячують найдорожчим людям — захисникам держави. Недарма ж бо є у нас вислів, що Бог носить форму українських ЗСУ. Тож Юлія Васюк з Вінниччини, яка має славу прекрасної писанкарки, цієї пори дивує такими витворами, яким позаздрить не одна армія в світі. Соц­мережами уже ширяться світлини із зображенням великодніх яєць, які відправлять у зону бойових дій. «Дякую ЗСУ», «Молімося за Україну» — ці та інші патріотичні написи українською й англійською мовами красуються на мінішедеврах майстрині. Українські орнаменти вона поєднала із символікою наших військових.

Кольорова гама нашого прапора, яка в усьому світі уже стала символом боротьби і свободи.
Кольорова гама нашого прапора, яка в усьому світі уже стала символом боротьби і свободи.

 — Які часи, такі й писанки, — коротко охарактеризувала свої роботи Юлія Васюк. А тоді додала колись почуте від бабусі: «Старі баби казали, що допоки будуть розфарбовувати писанки, доти будуть люди на Землі». Тож майстриня підсумовує:

— Ну все, можете бути спокійними — ми домовились.

— Які часи, такі й писанки, — коротко охарактеризувала свої роботи Юлія Васюк. А тоді додала колись почуте від бабусі: «Старі баби казали, що допоки будуть розфарбовувати писанки, доти будуть люди на Землі».

Вона радить у ці непрості дні усім нам переосмислити свої думки, ставлення одне до одного, бо вірить, що Перемога починається з кожного з нас:

— Ми маємо чітко розуміти, для чого боремося і за що, яка в нас мотивація і які цінності оберігаємо, бо в кожного з нас вони свої. А повинні бути спільні. Будьмо витривалими, стійкими, турботливими, щирими і небайдужими. Бо Великдень прийде. З нами чи без нас. Але краще – з нами! Вірю в ЗСУ! Слава Україні!

Реклама Google

Про цю мудру українську жінку відомо, що народилася вона в Угорщині в родині військового. Згодом певний час Юлія Васюк мешкала на Дніпропетровщині, а з початку 2000–х вважає себе вінничанкою. Вона талановита в багатьох сферах: від бабусі успадкувала вокальний талант, є художнім керівником фольклорного колективу, працює викладачем аж у двох навчальних закладах та ще й заснувала громадську організацію «Етномайстерня КОЛО», яка досліджує й відтворює традиції східного Поділля, навчає цьому молодь.

 

 Не цурається Юлія Васюк і праці на землі. За тиждень до Великодня повідомила, що їде садити город, бо «тил повинен бути засіяний, засаджений, здоровий і психологічно адекватний, щоб можна було ефективніше надавати допомогу».

Олена КАЛЕНЮК.

Читайте також у нас: «Візьміть свій папірець з новинами і підітріться ним: Галкін, який підтримав Україну, поскаржився на «заказуху кремля» (Відео)».

Telegram Channel