Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Найспівучіший боєць Юрій Городецький захищає Україну разом із батьком та дружиною (Відео)

Юрій Городецький на фронті виконує не тільки патріотичні пісні, а й романтичні, які присвячує коханій.

Фото з фейсбук-сторінки Юрія Городецького.

Найспівучіший боєць Юрій Городецький захищає Україну разом із батьком та дружиною (Відео)

24-річний військовий із Марківки Одеської області, який нині служить у 28-й механізованій бригаді, підкорив своїм голосом сотні тисяч користувачів на ТікТок, Twitter, Youtube, Facebook...

Його любительські відео дивляться не тільки співвітчизники, а й чехи, поляки, американці... Захоплюються голосом молодого захисника і Президент України Володимир Зеленський та колишній глава держави Віктор Ющенко. Нам вдалося зв’язатися з бійцем й дізнатися, як, воюючи з ворогом на передовій, він встигає ще й популяризувати українську пісню

Юрій Городецький пішов служити добровольцем ще у 2016 році. Тоді йому було лише 18. Каже, вже в перші дні у військовій частині всі зрозуміли, що без музики він не може, бо співав і в дорозі, і під час бойових завдань. До того ж кожного дня о 6–й ранку хлопець будив побратимів гімном України, який виконував під гармоньку.

– Три роки відслужив. Усім дуже подобалися мої співи, тому командування намагалося якомога частіше відправляти мене на різні вокальні конкурси від військової частини. Завжди займав призові місця, – розповідає чоловік.

Співати Юрій любив з дитинства. Каже, коли батьки почули, що він має неймовірний голос, віддали до музичної школи. Там навчався 6 років.

З нами й моя дружина, з якою познайомилися в зоні ООС. Удома нас чекають двоє дітей.

– Займався у класі гри на акордеоні та піаніно. Паралельно відвідував уроки вокалу. Згодом почав брати участь у районних і обласних конкурсах. Без мене не обходилося жодне дійство, – ділиться приємними спогадами.

 

 Втім, після закінчення школи кар’єру музиканта довелося відкласти. На службі часу для творчості було мало. Але, коли у 2019–му контракт закінчився, у хлопця нарешті знайшлася можливість поспівати.

– Почав працювати на габаритних автомобілях в Одесі. Багато часу проводив у дорозі. Поки їхав, виконував під блютуз–колонку українські пісні й знімав це на відео. Та у 2020–му ми з батьком вирішили, що треба знову йти захищати Батьківщину. Першим пішов я, а потім і він. Служимо досі в одній бригаді. З нами й моя дружина, з якою познайомилися в зоні ООС. Удома нас чекають двоє дітей, – розповідає боєць.

І родина, і побратими пишаються Юрієм та з нетерпінням чекають наступної пісні у його виконанні. У військовій частині співака називають зіркою й вірять, що після війни побачать його на великій сцені.

Сам же чоловік упевнений, що Україна переможе й тоді він зможе розвиватися як музикант.

– Коли знімав відео для соцмережі, навіть не думав, що здобуду таку популярність. Публікую, бо знаю, що людям подобається. Навіть якщо щось не вдається, слухачі все одно підтримують. Мене це надихає. Про війну говорити не буду, вона того не варта. Хочу йти далі…

Ірина КРАВЧУК.

Читайте також у нас: «А вони казали – ШАРОВАРЩИНА... (Відео)».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel