Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Втратив ногу  під Іловайськом:  воїн управляє БМП за допомогою милиці

На таких, як Леонід, і тримається Україна. Тримай міцно її, козаче!

Фото із сайту health.fakty.com.ua.

Втратив ногу під Іловайськом: воїн управляє БМП за допомогою милиці

Леонід на прізвисько Коник (на фото) — боєць одного з батальйонів тероборони, які сьогодні захищають від російського агресора Харків. До початку війни був простим громадянином України, мав сім’ю, працював водієм…

17 березня 2014 року під час першої хвилі мобілізації Леонід одним із перших прийшов до військкомату, де отримав направлення в окрему механізовану бригаду «Холодний Яр» на посаду водія. Разом з побратимами був у гарячих місцях на Сході країни — Авдіївці, шахті «Бутівка» тощо. Вже там опанував керування БМП, розповідають «Факти».

1 лютого 2015 року Леонід брав участь у боях за шахту «Бутівка». Того дня українські військові намагалися захопити ділянку вчетверте. І ось уже наприкінці вирішальної битви, коли над копальнею був піднятий синьо–жовтий стяг, Леоніда наздогнала ворожа снайперська куля…

Вже через декілька днів після повномасштабного вторгнення рашистів штурмував місцеві військкомати з вимогою призвати його.

На жаль, наслідки поранення були занадто важкими — медикам довелося ампутувати кінцівку по верхню третину стегна. Реабілітація тривала 40 днів, а вже на 41–й покалічений, але незламний український воїн здійснив першу поїздку на БМП після лікування — керуючи бойовою машиною за допомогою однієї ноги і милиці.

…А далі було кілька років мирного життя. За цей час Леонід встиг запустити власну справу, за можливості допомагав українській армії як волонтер.

Але вже через декілька днів після повномасштабного вторгнення рашистів штурмував місцеві військкомати з вимогою призвати його. І для впертого воїна зробили виняток — наразі він бере активну участь в обороні Харківського регіону, виконуючи бойові завдання у складі одного з батальйонів тероборони, і планує боротися з окупантами до перемоги.

Василь КІТ.

Читайте також: «Азов» з початку війни знищив майже 2,5 тисяч орків – це 15% втрат противника.

Реклама Google

Telegram Channel