Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Усиновили чотирьох дітей —  і народили свою четверню

Для Максін і Джейкоба усі діти рідні - і власні, і прийомні.

Фото із сайту tintelekt.com.

Усиновили чотирьох дітей — і народили свою четверню

Подружжя Максін і Джейкоба Янгів вважає, що так Бог віддячив їм за прагнення зігріти теплом і турботою чужу малечу

Загалом же пара з округу Беркс (штат Пенсильванія, США) у свої 30 із невеличким хвостиком літ виховує дев’ятьох синів і доньок. Вони одружилися у 2016–му. Максін одразу мріяла про багатодітну родину, Джейкоб не заперечував, хоча сам виріс у сім’ї, де було двоє дітей. Однак виявлені у жінки гінекологічні проблеми залишали все менше й менше шансів на народження первістка. Навіть кілька процедур екстракорпорального запліднення закінчувались викиднями.

Подружжю не залишалось нічого іншого, як узяти прийомних малюків. Вони заповнили документи, пройшли підготовку, і невдовзі їм запропонували двох діток під опіку — Ейдена і Паркер. За деякий час жінці подзвонили із соціальної служби та запитали, чи можуть вони прийняти до себе ще 11–місячне маля з тієї ж родини, і Максін відповіла згодою, навіть не порадившись із Джейкобом. Вона усвідомлювала, що буде непросто, та як же можна розлучати дітей, які вже й так стільки пережили?! Так у їхній сім’ї з’явився Коннор.

 Поки Максін перебувала в клініці перед пологами, Джейкоб сам давав раду чималому сімейству.
Поки Максін перебувала в клініці перед пологами, Джейкоб сам давав раду чималому сімейству.

 Але й на цьому в історії опікунства Янгів зарано ставити крапку. Бо невдовзі з’ясувалося, що у цих крихіток є ще новонароджена сестричка Елліот, яка перебувала в реанімації і яку наразі готують до виписки… Жінка запевняє, що це було найкраще «Так» у її житті! Тож буквально протягом невеличкого періоду родина Максін і Джейкоба поповнилася чотирма дітьми. І саме в цей час вони дізналися, що остання процедура ЕКО дала позитивний результат… Народження свого довгожданого первістка Генрі пара вважала справжнім дивом і величезною радістю.

Тим часом біологічних батьків узятих Янгами під опіку чотирьох діток позбавили батьківських прав, і подружжя офіційно всиновило малечу. А через кілька місяців після цього стало зрозуміло, що Максін знову вагітна, і це — зовсім неочікувано — був природний спосіб зачаття! Проте, знаючи свої гінекологічні проблеми, жінка не мала великих надій виносити дитину. Та вагітність протікала нормально, більш того — медики констатували, що вона багатоплідна. На одному з УЗ–досліджень їй сказали, що народиться трійня. «Не здивуюся, якщо невдовзі виявиться й четверте дитя!» — пожартувала тоді Максін, і… за декілька тижнів це справдилося. Батьки були шоковані! Їм запропонували позбутися двох плодів, щоб решта гарантовано розвивалися міцними і здоровими, однак Джейкоб і Максін навідріз відмовилися.

— У більшості багатодітних сімей діти суттєво відрізняються за віком, — сказала Максін в одному з інтерв’ю. — А в нас дев’ятеро синів і доньок до 8 років, і це неймовірно.

Крім того, подружжя зіткнулося і з фінансовими проблемами, адже чоловік — єдиний годувальник у сім’ї, але перед пологами Максін змушена була тривалий час провести у клініці, а Джейкобу довелося доглядати п’ятьох малюків. Однак роботодавець не погоджувався надати багатодітному батькові оплачувану відпустку — лише за власний рахунок. Тоді мати Джейкоба, місіс Арлет, звернулася до співвітчизників із проханням підтримати сім’ю сина. На її заклик відгукнулося чимало людей, і це значно покращило ситуацію.

Четверо малюків одночасно - це багато клопоту, але й щастя вчетверо більше!
Четверо малюків одночасно - це багато клопоту, але й щастя вчетверо більше!

 Із наближенням дати пологів Янги всім сімейством вирушили у штат Арізона, щоб немовлята народилися у клініці, яка спеціалізується на багатоплідних вагітностях. Саме там завдяки кесаревому розтину на восьмому місяці з’явилися на світ Тео, Сайлас, Бека і Сесілія. Деякий час вони перебували в палаті інтенсивної терапії, а згодом на санітарному гелікоптері їх доставили додому.

«Думаю, що у більшості багатодітних сімей діти суттєво відрізняються за віком, — сказала Максін в одному з інтерв’ю. — А в нас дев’ятеро синів і доньок до 8 років, і це неймовірно. А вже коли ми говоримо, що у нас восьмеро дітлахів до 5 літ — ви й не уявляєте, як люди дивуються! Ми з Джейком жартуємо, що невдовзі у нас буде учень у кожному класі школи. Загалом же в нашому домі часто буває гамірно, але це так прекрасно!». І хоч забезпечити кожному достатньо уваги, турботи й любові непросто, але старші діти охоче допомагають — і оселя, сповнена шуму та хаосу, перетворюється на дім, де панує любов.

За матеріалами youtube.com, tintelekt.com, shtuchka.net.

Надія АНДРІЙЧУК

Читайте також:Через окупантів поліцейський з Бородянки за один день втратив сім’ю із шести осіб.

Telegram Channel