Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Вчені випробували новий ефективний препарат проти раку

Хай би допомогли ці ліки!

Фото: Українська правда.

Вчені випробували новий ефективний препарат проти раку

У США випробували експериментальний препарат проти онкології, який виявився ефективним на 100%

Науковці провели дослідження, під час якого в організмі всіх 12 учасників зафіксували зменшення ракових клітин до невизначеного рівня. Також у кожного з них спостерігалася ремісія без курсу хіміотерапії, повідомляє «Дивогляд« із посиланням на Futurism.

«На мою думку, таке відбувається вперше в історії лікування раку», — розповів Луїс Діас-молодший – науковий співробітник онкологічного центру імені Слоуна Кеттерінга (MSK).

Упродовж 6 місяців учасники дослідження проходили курс лікування імунотерапією від раку товстої кишки. Саме після цього у них зафіксували ремісію. Таким чином вони позбулися потреби у хіміотерапії.

«Було неймовірно приємно бачити сльози щастя в пацієнтів у цьому дослідженні, коли вони розуміли, що лікування пройшло успішно», – розповідає онколог Андреа Черчек.

Учасники дослідження проходили курс лікування імунотерапією від раку товстої кишки. Саме після цього у них зафіксували ремісію.

Варто також відмітити, що в жодного добровольця не спостерігалося побічних реакцій на препарат Достарлімаб, який дозволяє імунним клітинам в організмі розпізнавати ракові клітини.

Учені також заявили, що назвати цей препарат цілющим не можна, оскільки кожен п'ятий пацієнт, який приймає Достарлімаб та інші схожі препарати, страждає від алергічних реакцій. Вони можуть проявлятися у вигляді слабкості, болі при жуванні та ковтанні.

Відсутність побічних ефектів науковець Алан Венук може охарактеризувати тим, що «або в експерименті не брало участі достатньо людей, або цей вид раку просто інший».

Читайте також: Уряд підтримав законопроєкт про легалізацію медичного канабісу.

Telegram Channel