Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
І гарбузові родич, й огіркові брат (Суперові рецепти)

Волинь-нова

І гарбузові родич, й огіркові брат (Суперові рецепти)

Літньої пори легкі й водночас поживні страви з молодих кабачків – ​саме те, що потрібно! Адже вони прості в приготуванні, відмінно комбінуються і чудово смакують, збагачуючи організм магнієм, калієм, залізом. Цей овоч корисний для роботи шлунково-кишкового тракту, серця, судин і печінки, а також для стану шкіри

По-сербськи

Це швидкий спосіб приготувати улюблений продукт по-новому. Тушковані в сметані кабачки виходять дуже ніжними і соковитими

Інгредієнти: 800 г кабачків, 1 скл. сметани, 1 яйце, 1 ст. л. пшеничного борошна, 3 ст. л. олії, сіль, паприка та чорний перець (мелений) — ​за смаком, пучок кропу, 100 мл води, 2 зубки часнику, 0,5 ч. л. орегано, 0,5 ч. л. сушеного базиліку.

Приготування. В піалі змішайте олію із сухими травами, паприкою, сіллю і перцем. Кабачки наріжте товстими півкільцями, складіть у пакет, туди ж вилийте ароматну олію, струсіть. Викладіть їх на деко, запікайте 15 хвилин при 200 градусах. Сметану змішайте з дрібно посіченим кропом, подрібненим часником. Додайте яйце, борошно, влийте воду. Запечені кабачки викладіть у глибоку сковороду, залийте сметанним соусом, посоліть до смаку. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Зніміть з вогню і подавайте. Ця страва годиться і на закуску, і на гарнір до курятини чи котлет.

Ця страва годиться і на закуску, і на гарнір до курятини чи котлет.

Запіканка

Ситна й ароматна літня страва сподобається всій родині

Інгредієнти: 1,5 кг кабачків, 0,5 кг фаршу, 2–3 цибулини, 2 ст. л. томатної пасти, 4 яйця, 200 мл сметани, 100 г твердого сиру, 3–4 помідори, сіль, перець, олія.

Приготування. Цибулю почистити й порізати кубиками, обсмажити на олії до прозорості. Потому додати фарш і смажити все разом хвилин 10–15, тоді вкинути томатну пасту. Посолити, поперчити, потушкувати ще 2–3 хвилини. Кабачки помити, почистити, натерти на крупній тертці, посолити і відтиснути сік. Помідори нарізати кружальцями. Яйця збити зі сметаною, посолити, поперчити до смаку. На дно форми, змащеної олією, викласти половину кабачків, на них — ​смажений фарш із цибулею, далі — ​другу половину кабачків, зверху — ​кружальця помідорів. Залити збитими яйцями та сметаною, посипати тертим сиром і поставити в прогріту до 180 градусів духовку. Запікати 30–35 хвилин. Подавати до столу, розрізавши на порційні шматки.

Фальшиві чебуреки

Хочете приготувати суперсмакоту за мінімум часу і зусиль? Спробуйте зробити страву за цим рецептом

Інгредієнти: 1 кг кабачків, 3–4 яйця, 1 ч. л. солі, 3–4 зубочки часнику, 200 г борошна, 2 цибулини, 500–600 г фаршу, 200 г твердого сиру, перець до смаку.

Приготування. Кабачок потерти на бурякову тертку і вiдтиснути з нього сік. Додати до кабачкової маси сметану, сіль, перець, часник і борошно, ретельно вимішати. На пательні обсмажити фарш із цибулею до готовності (близько 10 хвилин), викласти в миску. Приблизно четверту-п’яту частину тіста розподілити по всій сковороді, накрити кришкою і смажити 5–6 хвилин. Потому на половину цієї палянички викласти частину фаршу і посипати сиром. Скласти паляничку навпіл і смажити під кришкою ще 2–3 хвилини.

Читайте також на volyn.com.ua: «Руйнівники міфів дісталися до ролів і суші​».

Telegram Channel