Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
В Україні розпочинається нова хвиля коронавірусу

У МОЗ стверджують, що українські медзаклади впораються зі зростанням кількості пацієнтів.

Фото Pixabay.

В Україні розпочинається нова хвиля коронавірусу

У нашій державі поступово фіксується зростання захворюваності на COVID-19

Про ситуацію із захворюваністю на коронавірусну хворобу розповів заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю «Укрінформу». За словами посадовця, медики спостерігають зараз початок зростання захворюваності, початок осінньої хвилі, яка є базовою.

– Ми поступово реєструємо все більші відносні показники по кількості хворих. Наприклад, за минулий тиждень це було 9,1 тис., зараз це 11,5 тис., у яких був діагностований COVID-19 і які захворіли. Це очікувано, вже третій рік поспіль у вересні відбувається підвищення рівня захворюваності на COVID-19 і спадати він почне в березні-квітні, а може і на початку травня, – зазначив Ігор Кузін.

Якщо раніше ми фіксували в середньому менше 1 тис. госпіталізацій за тиждень, то за останні декілька тижнів ця цифра зростає. За позаминулий тиждень це 2,6 тис., зараз близбко 3,1 тис. пацієнтів впродовж тижня госпіталізуються з діагнозом COVID-19.

Він розповів, що декілька місяців тому можна було б стверджувати, що є проблема з виявленням коронавірусної хвороби. Але зараз вже більше лабораторій включаються в процес діагностики.

– Ми фіксуємо зростання кількості тестувань від тижня до тижня майже на 10-15%. Якщо за минулий тиждень було 56,5 тис. тестувань, зараз це 62 тисячі тестів. У переважній більшості використовуються швидкі тести на рівні первинної ланки медичної допомоги. Але зараз державні лабораторії стовідсотково працюють на виявлення COVID-19, також працюють і приватні. І ми бачимо, що по рівню тестування система вже наближається до своїх звичайних темпів.

Однак, я хотів би наголосити, що для нас ключовим є показник госпіталізацій. Якщо раніше ми фіксували в середньому менше 1 тис. госпіталізацій за тиждень, то за останні декілька тижнів ця цифра зростає. За позаминулий тиждень це 2,6 тис., зараз близбко 3,1 тис. пацієнтів впродовж тижня госпіталізуються з діагнозом COVID-19, – розповів заступник міністра.

Посадовець каже, що така кількість не є настільки критичною, щоб система охорони здоров’я не впоралася.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel