Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Водій Борода пообіцяв військовим після Перемоги збрити бороду,  яку носить 27 років

Дмитро Адамчук: «Ну не можу я взяти з них гроші».

Фото із сайту suspilne.media.

Водій Борода пообіцяв військовим після Перемоги збрити бороду,  яку носить 27 років

А поки що шофер із тридцятилітнім стажем Дмитро Адамчук, який їздить за маршрутом «Луцьк – «Шацькі озера», від початку повномасштабної війни возить захисників безплатно 

На автостанції чоловіка усі називають Борода, бо з нею водій ходить вже багато років. А «Суспільному телебаченню» він розповів, що безплатно почав возити військових, бо звернув увагу на їхні руки.

— Видно, що в них дійсно руки обстріляні, як то говорять. І я так подивився. Ну не можу взяти з них гроші! Ці кошти хай ідуть їм на користь, на здоров’я, на їхні сім’ї. Я вважаю, що це моя допомога нашим військовим. Чим можемо, тим поможемо, — ​говорить чоловік.

Один із тих, хто в дорозі познайомився з Бородою, — ​військовослужбовець 100-ї бригади ТРО Волині Сергій Хомінський (до речі, позаштатний кореспондент газети «Волинь». — ​Ред.). Каже: вже двічі їхав із Луцька до Шацька. Шофер платити за проїзд заборонив.

— Чоловіче, ти куди?Ти забув, що я з військових грошей не беру? – гукає пан Адамчук

— Водій мене помітив і на всю платформу буквально заволав: «Чоловіче, ти куди? Ти забув, що я з військових плати не беру?» Я намагався протестувати, але він знову був невблаганним. Цього разу в салоні було троє військових, і він із жодного не взяв грошей, — ​розповідає Сергій Хомінський.

До речі, після численних спільних поїздок декілька воїнів домовилися із Дмитром Іллічем зустрітися не за кермом. Водій зустріч погодив і пообіцяв захисникам, як повернуться з перемогою України, збрити свою бороду, яку носить уже 27 років.

— Згідно із законом учасники бойових дій мають право на безоплатний проїзд, — ​розповіла «Суспільному» заступниця начальника відділу транспорту та пасажирських перевезень обласної військово-цивільної адміністрації Алла Ганіч. Але, з її слів, на практиці вирішує перевізник, везти військового за гроші чи без, бо держава цих грошей не компенсує. Витрати за перевезення пільгових категорій населення лягають на органи місцевого самоврядування або ж на перевізників.
Водій Дмитро Адамчук зазначив, що благодійні поїздки для військових погодив із перевізником. Той  ​не проти допомоги бійцям.
Джерело: suspilne.media.

Богдана ШЕВЧУК

Читпйте також:  «Російський художник напророкував кінець путіна після вибуху на Кримському мосту і вразив мережу (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel