Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
«Біль ти можеш витримати  будь-який. Але голод – ні»

Фото з Михайлом Діановим облетіло увесь світ. А сам він просто каже: «Ми не любим, коли нас називають героями! Герої лежать в землі!»

Фотоколаж із сайту nv.ua.

«Біль ти можеш витримати  будь-який. Але голод – ні»

Морпіх, який захищав Маріуполь, розповів про найбільше випробування у полоні

Російські окупанти в Оленівці морили голодом українських військових з «Азовсталі». Їжі давали дуже мало, і вона була жахливої якості. Про це розповів звільнений 21 вересня морський піхотинець, старший сержант Михайло

Діанов (на фото) в інтерв’ю Front 18. «Це найгірше знущання, на мою суб’єктивну думку. Тебе можна різати, бити, намотувати скотч на голову, біль ти можеш витримати будь-який. Але голод – ні. На «Азовсталі» якісь продукти можна було роздобути. Тоді як в Оленівці ми їли комбікорм без солі. Сіль була заборонена, щоб ми не отримували мінеральних речовин», – розповів морпіх.

 В Оленівці ми їли комбікорм без солі. Сіль була заборонена, щоб ми не отримували мінеральних речовин.

Раціон був такий: сніданок – тарілка комбікорму ємністю як великий одноразовий стакан. На вечерю – знову варений комбікорм. «На обід – їхні так звані щі. Це вода і квашена капуста. Трохи капусти, і, якщо дуже пощастить, попадеться шматочок картоплі. Давали такий шматочок хліба, як батончик «Снікерс», три рази на день», – зазначив Діанов.

Аби нормально спати, він примудрявся відкладати дещо з денної їжі на вечір, і їв свою вечерю прямо перед сном. «Якщо цього не зробити, не поїсти перед сном, ти закриваєш очі і бачиш еклери і варену згущонку. Я не бачив сім’ю, мені не цікаво було, чи вільна Україна, нічого не цікавило», – додав військовослужбовець 36-ї окремої бригади морської піхоти. До російських лабет він важив 86 кілограмів, нині – 63... 

Зараз Михайло Діанов готується до тривалого лікування за кордоном. Він потрапив до російського полону з важким поранення рукою. За час у неволі поранена рука не зрослася, у ній бракує 4 сантиметрів кістки. 

Надія КЛОЧКО.

Реклама Google

Telegram Channel