Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Розробляти мідні руди на Волині буде проросійський олігарх?

Вадим Новинський.

Фото: LB.ua.

Розробляти мідні руди на Волині буде проросійський олігарх?

Одіозний Вадим Новинський ( на фото ) викупив частку в компанії, яка має спецдозвіл на таку діяльність у нашій області. Серед її партнерів також структура, яка допомагала викуповувати заводи та шахти для групи «Метінвест», де олігарх має блокуючий пакет акцій

Наприкінці вересня цього року компанія Новинського «Смарт Холдинг Н.В.» (Нідерланди) отримала контроль над 24,99% капіталу ТОВ «Інтер Актив» (Київ). Це товариство в травні 2022-го купило спецдозвіл на рудоносне поле Заліси–Шменьки, що на Ратнівщині.

Також частки цієї структури викупили: Misandyco Holdings Ltd (Кіпр), яку також пов’язують із проросійським олігархом,

– 24,99%, ТОВ «Малахіт видобуток» (Кіпр) – 0,02%.

Другу половину статутного капіталу власника залишив за собою бізнесмен Ігор Воронов.

У компанії Новинського кажуть, що поки що вивчають інвестиційний потенціал мідних родовищ в Україні. Власники дозволу мають право лише на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку родовища. Вони оцінюють обсяг потрібних інвестицій у 10 мільйонів доларів. 

Довідково: Вадим Новинський – бізнесмен вірменського походження, проросійський політик, який отримав українське громадянство за наказом Януковича у 2012 році. До цього він мав паспорт рф (можливо має і досі). Ярий прихильник упц (мп). 

Леонід ОЛІЙНИК

Читайте також: ««Катерину треба зносити».

Реклама Google

Telegram Channel