Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Що цього разу заховали від вас журналісти (інтелектуальна вікторина)

Фото із AFP via Getty Images.

Що цього разу заховали від вас журналісти (інтелектуальна вікторина)

«Золотий м’яч»-2022 – французу Бензема! А волонтерські гроші нашої інтелектуальної вікторини – для  Збройних сил України. Б’ємо путіна на всіх фронтах!

Друзі, якщо хоча б на годинку відкинути думки про війну, хоч це і неможливо, то ці дні виявилися тріумфальними для 34-річного француза Каріма Бензема (на фото). Спочатку його «Реал» удома здолав одвічного ворога – «Барселону» – 3:1 (сам француз у тій грі поклав гол-красень!) – і змістив каталонців з першого місця (приємно, що вперше в іспанському ель-класіко зіграв і українець – голкіпер Андрій Лунін, який захищав ворота мадридців). А потім уже зазвучали оди персонально на адресу Каріма під час визначення найкращого футболіста світу. І ми скажемо: «Віват, Бензема, мрія збулась, ти володар найбажанішого для кожного гравця призу – «Золотого м’яча»!  

«Віват, Бензема, мрія збулась, ти володар найбажанішого для кожного гравця призу – «Золотого м’яча»!  

Якщо чесно, то і запитання ми придумували під цю дату, щоб ви над ним помудрували. Отож нагадаємо його.

«Гранатобуз із секретом-23»

Якби до кількості забитих «Реалом» голів додати їх половину і ще десять точних влучень, то «королівський клуб» рівно би сто разів вражав ворота суперника. Скільки м’ячів відправили конкурентам мадридці? Це число ми і заховали.

Що знаходиться у гранатобузі?

Вирішувати це реалівське завдання потрібно з кінця. Якщо від сотні голів відняти 10, буде 90. У числі 90 міститься 3 рівних частини, з яких дві – дійсна кількість забитих м’ячів, а 1/3 – їх половина. Відповідно, 90:3=30, а сама кількість точних влучень: 30х2=60 голів.

Цифру «60» ми отримали від 5 наших учасників. А оскільки переможців туру має бути два, то вдалися до жеребкування. І допомогла нам у цьому вічно лірична і загадкова Ші Мур. Завдяки їй фортуна цього разу усміхнулась Галині Ковальчук із міста Ковеля і Марії Маїло із Житомира. Від їхнього імені ми і перекажемо по 100 гривень на потреби ЗСУ.
Тож переможцям туру – низький уклін, а нам час шукати нових інтелектуальних волонтерів.

«Гранатобуз із секретом-25»

 

 Дивлячись на це зображення, ви маєте упізнати тварину, фото якої ми і заховали. Підказка: цей звір безпосередньо посприяв створенню малюнка.

Що за тварина знаходиться у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 28 жовтня (включно) тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад:

«Гранатомет» (Галина Гармата)). Цей номер і братиме участь у щотижневому жеребкуванні при розіграші призових волонтерських 200 гривень (100 – від газети «Волинь» і 100 – від «Цікавої газети на вихідні»), якщо правильних відповідей буде більше, як одна. Ці кошти ми перекажемо на допомогу українській армії, зазначивши ваше ім’я як волонтера-благодійника.

Смерть російським окупантам і їхнім посіпакам!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: Гарбуз із секретом: «Ой, за лісом, за пралісом бондар яйця повісив…» (Інтелектуальна вікторина)

Реклама Google

Telegram Channel