Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Щоб залишатися здоровим, смакуйте супом гарбузовим!

Тільки незнаючі говорять: «Гарбузом ситий не будеш» .

Фото із сайту zrostaymaluk.com.ua.

Щоб залишатися здоровим, смакуйте супом гарбузовим!

Про користь цього диво-овоча вже говорено-переговорено. Та й рецептів страв із ним кулінари напридумували на всі смаки – одних лише супів набереться кілька десятків. І здається, на осінь це непоганий варіант: корисний, ситний, вітамінний, яскравий і смачний. Нумо куштувати!

Гарбузово-сирний

Інгредієнти: 400 г гарбуза, 5 середніх картоплин, 1 цибулина, 1 плавлений сирок, 50 г вершкового масла, 250 г жирних вершків, сіль та спеції до смаку.

Приготування. Гарбуз, картоплю і цибулю почистити, нарізати на великі кубики та обсмажити в сотейнику на вершковому маслі. Потому залити овочі водою на 5 сантиметрів вище суміші і тушкувати до м’якості, затим перебити їх на пюре за допомогою блендера. Пюре знову поставити на вогонь і поступово додавати плавлений сирок, помішуючи, щоб він розчинився. Влити вершки, посолити й поперчити і довести до кипіння. При подачі можна прикрасити зеленню і сухариками.

Про користь цього диво-овоча вже говорено-переговорено. Та й рецептів страв із ним кулінари напридумували на всі смаки – одних лише супів набереться кілька десятків. І здається, на осінь це непоганий варіант: корисний, ситний, вітамінний, яскравий і смачний. Нумо куштувати!

Гарбузово-грибний

Інгредієнти: 200 г грибів, 200 г гарбуза, 1 цибулина, корінь петрушки, 2 картоплини, 1 помідор, 5 скл. води, 2 ст. л. олії, зелень, сіль, перець – до смаку.

Приготування. Гриби й цибулю нарізати невеликими кубиками, корінь петрушки подрібнити, все змішати та спасерувати на олії. Гарбуз і картоплю нарізати брусочками, залити гарячою водою та варити 10 хвилин, потому добавити спасеровані овочі та гриби, нарізані шматочками помідори, посолити, поперчити і варити до готовності. При подачі посипати посіченою зеленню.

Гарбузовий з базиліком

Інгредієнти: 300 г гарбуза, 2–3 картоплини, 0,5 л молока, 1 морквина, 2 гілочки базиліку, гарбузове насіння для подачі, сіль та перець – за смаком.

Приготування. Підготовлену морквину наріжте широкими напівкружальцями. Картоплю й гарбуз почистіть і наріжте чималими кубиками. Всипте всі інгредієнти у сотейник. Посоліть за смаком, влийте 400–500 мл молока, щоб воно покрило всі овочі. Поставте сотейник на вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть полум’я і варіть до готовності. Перебийте суп блендером на пюре. Якщо вийде дуже густа консистенція, додайте ще трохи молока і доведіть до кипіння. Розлийте страву в тарілки і прикрасьте кількома листочками базиліку та гарбузовим насінням.

Гарбузовий із курятиною

Інгредієнти: 350 г гарбуза (очищеного), 300 г курячого філе, 2–3 картоплини, 60 г цибулі-порею, 1 морквина, 1–2 зубчики часнику, 50 г вершкового масла, 50 г твердого сиру, 1,5 ч.л. солі (або за смаком), 0,5 ч.л. меленого чорного  перцю, невеликий пучечок свіжої зелені, пів лимона (40 г), 2 скибочки білого хліба, сметана (для подачі, за бажанням), 750–800 мл води.

Приготування. Куряче філе вимити, нарізати шматочками, викласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну і варити 25–30 хвилин. Картоплю, моркву і гарбуз почистити, покраяти кубиками. Цибулю-порей нарізати кільцями (за бажанням можна використовувати не тільки білу частину). Вершкове масло розтопити на сковороді, обсмажити цибулю впродовж 3 хвилин, потому додати моркву, готувати ще 5 хвилин. Вибрати овочі зі сковороди. Білий хліб нарізати шматочками і злегка обсмажити без масла. Бульйон процідити, влити в каструлю, всипати гарбуз і картоплю, посолити, варити 10 хвилин, тоді додати моркву з цибулею, на слабкому вогні кип’ятити до м’якості всіх інгредієнтів. Перебити масу блендером. Твердий сир натерти на тертці, часник подрібнити і додати все це в киплячий суп. Поперчити, вичавити сік з лимона (1–1,5 ст.л). Помішуючи, варити ще 5 хвилин. Посипати суп подрібненою зеленню і подавати з грінками. За бажанням можна додати сметану.

Реклама Google

Telegram Channel