Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Духовний лідер мусульман Саід Ісмагілов  захищає Україну на передовій (Фото)

Коли почалось повномасштабне вторгнення, муфтій Духовного управління мусульман України шейх Саід Ісмагілов звернувся до мусульман росії і закликав їх не брати участі у цій війні, не підтримувати путінську владу.

Фото із сайту fakty.ua.

Духовний лідер мусульман Саід Ісмагілов  захищає Україну на передовій (Фото)

«росія – це маніяк, не здатний жити спокійно, поки десь вільно ходять люди, які потенційно можуть бути його жертвами»

Духовний і богословський лідер Саід Ісмагілов 13 років був муфтієм Духовного управління мусульман України «Умма». До 2014 року він жив у Донецьку, звідки йому довелось тікати, бо був у «розстрільних списках». Після повномасштабного вторгнення росії на нашу територію Саід Ісмагілов склав свої повноваження та пішов на фронт. Нині служить у ЗСУ водієм-стрільцем, парамедиком, евакуює поранених із передової. Своїми думками про службу та ворога він поділився з «Фактами».

Про нинішнє наше військо

«Зараз це набагато професійніша армія, ніж була 2014 року. Нові зразки озброєння, вмотивовані, підготовані бійці. Навіть парамедики, які надають домедичну допомогу пораненим воїнам, – люди, які вміють це робити й усвідомлюють свою роль і місце.

Наша армія швидко виросла морально, інтелектуально, професійно, а також у плані підготовки та озброєння. Якщо ми б’ємо «другу армію світу», думаю, що українське військо по праву може претендувати саме на це звання...

Читайте також: Відомий російський репер розплакався, згадуючи останній тур Україною (Відео).

Водночас необхідно, щоб наше військо оптимально швидко наближалось до стандартів НАТО. Це стосується керування, озброєння, навчання, підготовки. Оскільки наразі ще лишилось багато рудиментів радянської армії, зокрема ставлення до солдатів, виконання наказів, підготовки. Ми маємо цього позбутись. У нас повинна бути абсолютно сучасна, підготовлена, навчена армія. Лише так ми можемо перемогти. Якщо буде радянсько-російська модель проти радянсько-української моделі армії та війни – ми не переможемо. Проте сучасна, євроатлантична армія переможе «іржаву» радянську модель».

Саід Ісмагілов з грудня 2021 року тренувався в батальйоні територіальної оборони.
Саід Ісмагілов з грудня 2021 року тренувався в батальйоні територіальної оборони.

 Про різницю між росіянами та українцями

«Вкотре повторюсь: між українцями та москалями – прірва. Ми цінуємо життя кожного нашого солдата. Для них це просто біомаса. Як держава не поважає своїх громадян, так і громадяни по-свинськи ставляться до держави та один до одного. Так само зневажливо та негідно поводяться зі своїми родинами, друзями, дружинами. Ми багато жартуємо з росіян, що вони легко міняють своїх чоловіків на «Лади Каліни», списання іпотеки, виплати тощо. Насправді за цим криються ненормальні, нелюдяні стосунки між людьми. У них немає того шанобливого ставлення, як, наприклад, поміж українцями.

Ми воюємо з армією грабіжників, аморальних, низьких людей, які не шанують інших. Такі злочини, як катування, ґвалтування, масові вбивства – для нас дикість, для них – норма.

Вкотре повторюсь: між українцями та москалями – прірва. Ми цінуємо життя кожного нашого солдата. Для них це просто біомаса.

Ми, українці, думаємо, якщо ми виховані, чемні, моральні, то й інші такі ж. Це була дуже велика помилка! Єдине, що у нас є спільного з москалями – це те, що ми належимо до підвиду Homo sapiens (людина розумна) – Sapiens. Та й то, після деяких їхніх вчинків мені здається, що вони до Homo sapiens не дотягнули. Вони Homo erectus (людина прямоходяча). Бо у sapiens має бути достатньо високий інтелект, щоб не вчиняти того, що вони вчиняють».

Про наш і рашистський наплічник парамедика

«Чесно кажучи, я наплічником російського фельдшера-санітара був шокований. Він розрахований на 50 осіб, проте в ньому лише 2 кровоспинних джгути Есмарха. У нас бувають поранені хлопці, на яких турнікети стоять на усіх чотирьох кінцівках (на обох руках та ногах). Така кількість джгутів потрібна, щоб врятувати воїна, у якого множинні уламкові поранення. На одну людину потрібно вдвічі більше, ніж у наплічнику російського фельдшера-санітара на 50 осіб. Тому дійшов висновку: вони помруть у разі поранення. Їм не буде чим надавати домедичну допомогу та зупинити сильну кровотечу…. В моєму наплічнику парамедика постійно є 10 джгутів-турнікетів! Якщо я комусь один наклав, обов’язково додаю, щоб їх було 10».

Про те, коли настане мир

«Кінець цій війні ймовірний лише з нашою перемогою. Інші варіанти не можуть навіть розглядатись. Наша перемога полягає не лише у звільненні всіх окупованих територій, включно з Кримом і Донбасом, цього не вистачить. Коли ми навіть очистимо наші території, відновимо контроль над усіма кордонами, а росія не розвалиться, за 8−10 років знову буде війна. Оскільки в московії виростуть діти-школярі, які виховувались на історичній ненависті до нас, також росія наклепає танків, ракет – і вони знову на нас нападуть.

Щоб із москалями не воювали наші діти, ця країна має розпастись на купу незалежних національних держав. Якщо ми не досягнемо цієї мети, то вже зараз наших дітей потрібно готувати до наступної війни з росією.

Москалі ніколи не зупиняться, доки на мапі існує вільна, незалежна, демократична Україна...

Ми маємо справу з народом-убивцею. Вибачте за порівняння, але росія – це маніяк, не здатний жити спокійно, поки десь вільно ходять люди, які потенційно можуть бути його жертвами. Так само й росія не може жити спокійно, поки десь вільно й незалежно живе Україна». 

Реклама Google

Telegram Channel