Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Взимку вдарять морози до мінус 25

«Довгих похолодань не буде».

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

Взимку вдарять морози до мінус 25

Але чи будуть вони тривалими?

–Через війну й удари росіян по об’єктах енергетичної інфраструктури українці переживають за зиму. Чи чекати нам дуже холодної погоди? – запитала журналістка видання 24tv.ua у Миколи Кульбіди (на фото), який очолює Укргідрометцентр уже 30 років.

– Довготривалих прогнозів не існує ніде у світі, ні в яких національних службах. Ми можемо лише орієнтуватися на попередній аналіз ситуації та прогнозувати тенденції. Саме вони дають можливість оцінити вірогідність дуже холодної зими в Україні, – пояснює пан Микола. – Виходячи з цього, ця ймовірність мінімальна.

До кінця жовтня ніякого снігу не буде. Крім Карпат, ясна річ. 

Можливі дуже короткочасні періоди з морозами до -20 градусів на північному сході та -25 градусів на Сході. Така ймовірність є. Але ці морози будуть короткочасні, вони не затримаються надовго. Загалом температурний режим взимку буде вищий за норму. Не набагато, але все одно вищий. Це дає сподівання, що тривалих похолодань не буде.

Читайте також: В Україну йде повітря з Атлантики: що буде з погодою.

– У Карпатах перший сніг випав ще у вересні. А коли на нього чекати на решті території України? – Абсолютно не виключаю, що в листопаді падатиме сніг. Ймовірність – велика. Але переважно це мокрий сніг, який, як правило, не лежить. До кінця жовтня ніякого снігу не буде. Крім Карпат, ясна річ. Там особливий регіон.

Реклама Google

Telegram Channel