Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
У Харкові шестимісячний хлопчик усе життя живе  в бомбосховищі

Ольга разом із сином і чоловіком живуть у харківському бомбосховищі.

Фото із сайту radiosvoboda.org.

У Харкові шестимісячний хлопчик усе життя живе  в бомбосховищі

Туди його мати перебралася через бойові дії

Жителька селища Прудянка Харківської області Ольга Шевченко під час повномасштабної війни народила сина. Шестимісячний Женя всі пів року свого життя провів у бомбосховищі у Харкові. Жінка розповіла «Радіо Свобода», що від її селища до кордону з росією – 20 кілометрів. Після повномасштабного вторгнення вагітна зрозуміла, що війська рф незабаром будуть біля її будинку в Прудянці. Тому вона на сьомому місяці вагітності разом із двома синами поїхала до чоловіка в Харків.

Ольга Шевченко із сім’єю поселилася у бомбосховищі під заводом, де працює її чоловік. Уже в Харкові вона народила сина Женю. «Звідси, з бомбосховища, мене забирали до пологового будинку о 6.00, а о 7.40 я вже народила. І наступного дня в обід нас уже виписали», – розповіла вона.

«Звідси, з бомбосховища, мене забирали до пологового будинку о 6.00, а о 7.40 я вже народила. І наступного дня в обід нас уже виписали», – розповіла вона.

Сім’я не збирається їхати з міста. Ольга з чоловіком як змогли облаштували бомбосховище для життя. Їхні старші сини (17-річний Микола і 16-річний Андрій) з вересня живуть і навчаються в Польщі. «Узимку ми тут будемо точно, тому що куди нам подітися? Додому не поїдемо, тому що там, аби відбудуватися, навести лад, потрібен не один день», – сказала Шевченко.

Із двох тисяч мешканців Прудянки в селищі залишилося жити лише семеро людей.

Василина СМЕТАНА

Читайте також: «На Волині дівчинку, яка народилася під час обстрілів, назвали на честь Перемоги»

Реклама Google

Telegram Channel