Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Чому детективи НАБУ навідалися в Офіс Президента

«Герой України» В’ячеслав Богуслаєв. Ще два роки тому журнал Forbes нарахував офіційно в нього 319 мільйонів доларів статків.

Фото із сайту bbc.com.

Чому детективи НАБУ навідалися в Офіс Президента

Останнім часом правоохоронці взялися за розслідування кількох резонансних справ, ниточки у яких ведуть у найвищі кабінети

Ось деякі з них:

1. Детективи Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуками до Кабінету Міністрів та Офісу Президента України, зокрема до радниці заступника голови ОП Кирила Тимошенка Олени Симоненко, першого заступника міністра аграрної політики Тараса Висоцького та заступника міністра економіки Олександра Грибана. Обшуки проводилися в рамках розслідування зловживань, пов’язаних із розподіленням гуманітарної допомоги.

2. Співробітники НАБУ викрили колишнього народного депутата Максима Микитася на спробі підкупити мера Дніпра Бориса Філатова за рекордні 22 мільйони євро. Микитась хотів, щоб Філатов посприяв у 
контракті на будівництво метрополітену.
Під час судового засідання з обрання запобіжного заходу Максим Микитась зізнався, що його діяльності сприяє заступник керівника Офісу Президента Олег Татаров, а також він має добрі зв’язки з головою Київської міської організації партії «Слуги народу» Лесею Забуранною.
Нагадаємо, що Олега Татарова називали «рупором» ВМС часів Майдану. Але це не заважає Татарову в Офісі нинішнього глави держави «курувати» весь правоохоронний блок. Коли він був адвокатом, то захищав одіозних проросійських політиків, зокрема Андрія Портнова. Опозиція заявляє, що за політично вмотивованими переслідуваннями її представників стоїть саме Татаров.

– Найсміливіші до 2019-го сьогодні раптом прикусили язички і про корупційні скандали у владі або нічого, або хірургічно обережно. Щоб не розізлити, – каже про «мовчання лідерів думок» народний депутат від «Євроcолідарності» Володимир Ар’єв.

3. СБУ затримала почесного президента компанії «Мотор Січ», відомого своєю проросійською позицією екснардепа В’ячеслава Богуслаєва (ще два роки тому журнал Forbes нарахував офіційно в нього 319 мільйонів доларів статків. – Ред.), а також начальника департаменту цього підприємства. Їх підозрюють у колабораційній діяльності та сприянні державі-агресору. Вони незаконно постачали запчастини для російської штурмової авіації – до вертольотів Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан», КА-52 «Алігатор» та Мі-28Н «Нічний мисливець».

Обнадійливі факти, які свідчать, що наближеність до влади перестає бути індульгенцією за злочини. Проте деякі політики та активісти звертають увагу, що ці резонансні факти проходять повз увагу більшості українців, бо про це майже не розповідають у телемарафоні «Єдині новини», а опозиційні – телеканали відключені.

Народний депутат від «Європейської Солідарності» Володимир Ар’єв також дивується «мовчанню лідерів думок» (популярних блогерів, волонтерів, активістів. – Ред.) у світлі цих розслідувань. «Найсміливіші до 2019 року сьогодні раптом прикусили язички і про корупційні скандали у владі або нічого, або хірургічно обережно. Щоб не розізлити», – каже Ар’єв. Він застерігає від угодовства і вважає, що свобода слова – це те, що не раз рятувало Україну. «Треба зробити все, щоб не перетворитись на мініросію, де затикають рота усім незгодним, навіть за натяки проти кремлівського режиму. ЗСУ зараз б’ються саме за нашу свободу», – каже Володимир Ар’єв.

Василь РОГУЦЬКИЙ.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel