Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Португалія без Кріштіану Роналду ще… потужніша!

Напевне, футболка з №26 Гонсалу Рамуша буде тепер приходити в кошмарних снах до, здавалось би, незамінного Кріштіану Роналду.

Фото із сайту Getty Images/Global Images Ukraine.

Португалія без Кріштіану Роналду ще… потужніша!

А от геніальний Мессі після сенсаційної осічки  у стартовому матчі витягнув свою збірну спочатку  із групи, а потім вивів її і до чвертьфіналу

Тепер ми переконалися: куди там було нашому Роману Яремчуку в ліссабонській «Бенфіці» змагатися із 21–річним самородком Гонсалу Рамушем, коли він посадив на лаву запасних самого Кріштіану Роналду! І довів, що аванс отримав недарма. Три забиті голи плюс результативна передача — і 10 балів із 10 за матч із Швейцарією (6:1) від футбольних аналітиків. А ще — дуже скромний після фінального свистка коментар як для автора першого і поки що єдиного хет–трика чемпіонату: «Як відреагував Кріштіану Роналду на те, що заявлений у запасі? Він розмовляв зі мною так само, як і з усіма. Він — капітан і завжди намагається допомогти. Все пройшло дуже добре. І сталося дуже швидко. Чи почну я в основі наступну гру? Це питання, яке треба ставити не мені».

Звісно, під час гри камери час від часу акцентували свою увагу на Роналду, який на полі з’явився лише на 73–й хвилині за рахунку 5:1. Але на обличчі у того, здається, не рухнувся жоден м’яз ревнощів і заздрощів. Хоча після вікторії, коли вся команда підійшла до трибун із португальськими вболівальниками, Роналду швидко помахав їм рукою і одразу попрямував на самоті у підтрибунне приміщення…

«Неймовірний день для Португалії з історичним результатом у найбільшому змаганні світового футболу. Розкішна виставка команди, повної таланту та молодості. Наш вибір можна привітати. Мрія жива! Разом до кінця! Вперед, Португалія!» — напише пізніше в Instagram 37–річна зірка.

30–річний голкіпер марокканської збірної Яссін Буну повторив світове досягнення на Мундіалях українця Олександра Шовковського, парирувавши три пенальті з трьох у серії одинадцятиметрових, і приніс своїй збірній сенсаційну перемогу над Іспанією — 3:0.

Також у матчі проти Швейцарії португальський захисник Пепе, забивши гол, встановив одразу два рекорди: світовий — у 39 років та 283 дні він став найвіковішим автором результативного удару у матчах плей–оф на Чемпіонатах світу, і, відповідно — національний, перевершивши результат 37–річного Кріштіану Роналду, який також уже забивав на ЧС-2022.

А перед тим 30–річний голкіпер збірної Марокко Яссін Буну повторив світове досягнення на Мундіалях українця Олександра Шовковського, парирувавши три пенальті з трьох у серії одинадцятиметрових, і приніс своїй збірній сенсаційну перемогу над Іспанією — 3:0. До речі, Яссін виступає за іспанську «Севілью», тож добре знав усі козирі команди Луїса Енріке і сповна ними скористався.

Матчі 1/8 фіналу:

Нідерланди — США — 3:1; Аргентина — Австралія — 2:1; Франція — Польща — 3:1; Англія — Сенегал — 3:0; Японія — Хорватія — 1:1 (у серії пенальті — 1:3); Бразилія — Пд. Корея — 4:1; Марокко — Іспанія — 0:0 (у серії пенальті — 3:0); Португалія — Швейцарія — 6:1.

В 1/4 фіналу зустрічаються:

9 грудня. 17:00. Хорватія — Бразилія
9 грудня. 21:00. Нідерланди — Аргентина
10 грудня. 17:00. Марокко — Португалія
10 грудня. 21:00. Англія — Франція.

Петро ПАС.

Читайте також на volyn.com.ua: «Розбомблений волинський пікап на тлі «отполированных пуговиц» (Суб’єктивні замітки)».

Telegram Channel