Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Споживай, Хведьку, то хрін, то редьку: круті рецепти

Волинь-нова

Споживай, Хведьку, то хрін, то редьку: круті рецепти

Попри жарти, обидва ці продукти є надзвичайно корисними. Зокрема, до переваг редьки відносять високий вміст клітковини, низьку калорійність, а також наявність сірки, яка має антимікробні властивості, що сприяє чистоті кишкової флори. Коренеплоди, у тому числі й редька, належать до групи складних вуглеводів – продуктів, які надають енергію. А найкращим часом для їх споживання вважають обід

Салат з редьки із сиром 

Страва здивує вас своєю пікантністю і легкістю. Для її приготування підійдуть сорти редьки, що не надто гірчать, – біла, рожева, дайкон

Інгредієнти: 400 г редьки, 150 г твердого сиру, 150 г курячого філе, 30 г ядер волоських горіхів, сіль та перець – до смаку, для заправки майонез або сметана, зелень.

Приготування. Редьку почистіть, вимийте і зітріть на крупній тертці. Якщо вона гірка, то отриману стружку варто вимочити в холодній воді 20–30 хвилин. Куряче філе промийте і зваріть до готовності, бульйон зцідіть, а м'ясо остудіть, дрібно наріжте і додайте до редьки. Потріть на крупній тертці сир, всипте його до решти інгредієнтів. Посоліть, заправте салат майонезом або сметаною, ретельно перемішайте і викладіть на блюдо. Прикрасьте подрібненими горіхами і зеленню петрушки. 


 
 

 Овочевий салат із м’ясом

Смачний, ситний і корисний наїдок

Інгредієнти: велика чорна редька (320–360 г), 180 г телятини, 160 г сметани середньої жирності, велика ріпчаста цибулина, 3 варені яйця, по 0,5 ст. л. солі і меленого перцю.

Приготування. Редьку почистіть, промийте крижаною проточною водою і потріть на тертці із середніми отворами. Якщо вона дуже гірка, залийте її на пів години холодною водою, потому відтисніть. Цибулю покрайте маленькими кубиками, всипте на сковорідку з добре розігрітою олією та обсмажте до легкої рум’яності. М’ясо відваріть у підсоленій воді до готовності, остудіть і покрайте соломкою. Змішайте в салатнику редьку, м’ясо й остиглу смажену цибулю і варені яйця, порізані кубиками. Посоліть, поперчіть до смаку, заправте салат сметаною і відразу подавайте на стіл (без попереднього настоювання). 

 

Салат «Вітамінний»

Салатик відмінно доповнить гарячі м’ясні страви

Інгредієнти: 160 г білої або зеленої редьки, 340 г свіжої білоголової капусти, 70 г соковитої моркви, 1 болгарський перець, по дрібці солі і цукру, мелена солодка паприка за смаком, 2 ст. л. рафінованої соняшникової олії, 1 ч. л. яблучного оцту.

Приготування. Капусту тонко нашаткувати, висипати в миску, присолити і добре розім’яти руками, щоб вона стала м’якшою. Моркву і болгарський перець порізати якомога тоншою соломкою. Підготовлені овочі зсипати в миску, посипати сіллю і цукром, ще раз прим’яти. Почищену редьку також покраяти соломкою, викласти поверх попередніх компонентів. Полити олією та оцтом, додати солодкої паприки, ретельно перемішати – і можна подавати на стіл.

 

З яловичим серцем

Завдяки поєднанню овочів і м’яса страва ситна і корисна

Інгредієнти: 1 велика зелена редька, 1 кисло-солодке яблуко, 320 г яловичого серця, 1 велика морква, 1 ріпчаста цибулина, 2–3 зубчики часнику, сіль, улюблені спеції.

Приготування. Редьку почистіть і нашаткуйте на спеціальній корейській тертці. Висипте у зручну для вимішування миску. Так само, тонкою довгою соломкою, натріть сиру моркву. Серце зваріть у підсоленій воді до готовності, охолодіть і наріжте брусочками. Покраяну півкільцями цибулю присипте спеціями і обсмажте в невеликій кількості олії. Як остигне, також додайте до решти компонентів. Зверху посипте дуже дрібно нарізаним свіжим часником (за бажанням його можна замінити гранульованим). Наостанок додайте покраяне тонкою соломкою очищене яблуко, посоліть і відразу заправте легким майонезом, найкраще домашнім.

 
Telegram Channel