Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
На Волині лікарі та айтівці допомагали  переправляти чоловіків через кордон

Оце так так! Цікаво, чи ми дізнаємося колись, хто кришував зловмисників?

Фото пресслужби Волинського прикордонного загону.

На Волині лікарі та айтівці допомагали переправляти чоловіків через кордон

За такі послуги «клієнти» сплачували ділкам від 5 до 10 тисяч доларів США

Оце так так! Цікаво, чи ми дізнаємося колись, хто кришував зловмисників?
Оце так так! Цікаво, чи ми дізнаємося колись, хто кришував зловмисників?

 Оперативники Волинського прикордонного загону спільно зі співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань та слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Ковельської окружної прокуратури припинили діяльність організованої злочинної групи, яка налагодила схему незаконного переправлення через українсько-польський кордон чоловіків призовного віку.

Кримінальне провадження розпочато за матеріалами оперативників Держприкордонслужби ще у червні минулого року.

« Злочинцям вдалося незаконно переправити через кордон понад 30 осіб. »

В поле зору потрапили місцеві мешканці Ковельщини, лікарі зі складу військово-лікарських комісій та айтівці, які підробляли різного роду печатки й довідки, зокрема про відстрочку від призову і висновки про непридатність до військової служби у воєнний час.

Надалі ухилянти за цілком легальними документами безперешкодно виїжджали за межі держави. Загалом злочинцям вдалося незаконно переправити через кордон понад 30 осіб. За такі послуги «клієнти» сплачували ділкам від 5 до 10 тисяч доларів США.

Правоохоронці провели колосальний обсяг робіт із документування та збору доказів щодо протиправної діяльності. Маючи достатню доказову базу, міжвідомчими групами було затримано основних фігурантів кримінального провадження та проведено у них санкціоновані обшуки. Як результат — вилучено значні суми готівки, підроблені документи, бланки, банківські картки, телефони та оргтехніку. При цьому в помешканнях і транспортних засобах учасників злочинної групи правоохоронці знайшли та вилучили 3 одиниці незареєстрованої вогнепальної зброї та наркотичні речовини.

Наразі досудове розслідування триває.

Маргарита ВЕРШИНІНА

Читайте також: «На Рівненщині в автомобілі виявили мертве тіло (Фото)»

Реклама Google

Telegram Channel