Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
До чого призведе «мовчазне протистояння» на кордоні України та білорусі

«білорусь – союзник путіна і наш ворог».

Фото із сайту npr.org.

До чого призведе «мовчазне протистояння» на кордоні України та білорусі

Про це в інтерв’ю «Радіо NV» розповів воїн ЗСУ, народний депутат, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко (на фото)

- У білорусі проходять навчання російських військ, вони віддали для них багато полігонів, де росіяни тренують своїх мобілізованих. І це дуже вигідно – близько до кордону. Вони можуть ними маневрувати, – каже Костенко. – У білорусі близько 45 тисяч осіб в армії, а, за підрахунками нашої розвідки, десь 15–20 тисяч тих, хто ніби готовий воювати. Я вважаю, що готові – це ті, хто побував на полі бою. Це наші війська готові їх стримати. Але зараз вони (білоруські війська. – Ред.) здійснюють роль стримуючого фактору.

– 1083 кілометри кордону між Україною і білоруссю є загрозою, – продовжує нардеп. – Це країна-ворог за всіма нормами міжнародного права, яка надає свою територію та озброєння, підтримує політично країну-агресорку. Це по факту їхній союзник і наш ворог. Звичайно, замість того, щоб використовувати ті війська десь на відбиття з півдня або стримування просування російських військ у напрямку Соледара чи Бахмута, ми використовуємо їх для того, аби превентивно стримувати білорусь.

лукашенко дуже хитрий, і якщо він побачить, що росіяни будуть іти якимось переможним маршем, прорвуть оборону або почнуть доходити до Києва, 
то він може в це включитися. 

– І зараз дійсно розвідка наша доповідає, що загрози вторгнення як такої немає, але якщо б ми тільки зняли звідти ті війська, розуміючи це, вона б одразу з’явилася. Тому йде таке мовчазне протистояння, і, я впевнений, навіть лукашенко і путін не знають, до чого це призведе.

Думаю, все буде залежати від того, що відбуватиметься на полі бою: лукашенко дуже хитрий, і якщо він побачить, що росіяни будуть іти якимось переможним маршем, прорвуть оборону або почнуть доходити до Києва, то він може в це включитися. Поки його народ (за статистикою – 75%) його не підтримує, він буде вичікувати, – резюмує  Роман Костенко. 

Власта ЛАЗУР.

Реклама Google

Telegram Channel