Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
«Я так і не встигла йому сказати, що згідна вийти за нього заміж...» (Відео)

Катерина + Ярослав: війна вбила їхню Любов...

Фото із сайту unian.ua.

«Я так і не встигла йому сказати, що згідна вийти за нього заміж...» (Відео)

Пташка з «Азовсталі» розповіла  про загибель нареченого на війні

Парамедик Катерина Поліщук, відома як Пташка з «Азовсталі», під час оборони Маріуполя втратила свого коханого.

Про це вона розказала в інтерв’ю Раміні Есхакзай.

За два дні на фронті в Катерини загинуло двоє близьких людей: найкращий друг та наречений Ярослав Христюк. За словами Каті, коханий пропонував їй одружитися, а вона все відмовлялася: мовляв, не на часі.

«Помирає мій найкращий друг, я розумію, що це вже все. Розумію, що, найімовірніше, ми звідси не вийдемо. Я кажу хлопцям: «Передайте Ярославу, хай приїде до мене, хочу йому щось сказати». Він приїжджав два рази, але мене не знайшов...» – з болем згадує дівчина. Тоді вона перебувала в лікарні біля побратима, який помирав від важких ран. 

Катерину Поліщук стали називати Пташкою з «Азовсталі» після того, як вона у найпекельніший період оборони Маріуполя співала українські пісні, які надихали побратимів на захист міста. Стійкість парамедикині захоплювала  всіх українців.

«У результаті я так і не встигла йому сказати, що згідна вийти за нього заміж», – каже Пташка.

Її наречений ризикував життям, рятуючи свого побратима. Зараз той на реабілітації. 

«Ярослав, сам з двома кулями в грудях, витягував його, але отримав ще одну кулю в шию і, на жаль, загинув», – додала парамедик.

Катерину Поліщук стали називати Пташкою з «Азовсталі» після того, як вона у найпекельніший період оборони Маріуполя співала українські пісні, які надихали побратимів на захист міста. Стійкість парамедикині захоплювала всіх українців.

Дівчина потрапила у російський полон після виходу з «Азовсталі», звідки повернулася восени 2022 року. У грудні 2022-го вона отримала орден «За мужність» із рук Зеленського.

Ольга РОБЕЙКО.

Читайте також на volyn.com.ua: «Я молю Всевишнього першим померти, щоб не бачити сліз твоїх...» (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel