Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
«Я молю Всевишнього першим померти, щоб не бачити сліз твоїх...» (Фото)

Бог подарував їм 58 років Любові.

Фото із сайту ukr.net.

«Я молю Всевишнього першим померти, щоб не бачити сліз твоїх...» (Фото)

Ці слова улюбленець мільйонів Вахтанг Кікабідзе присвятив своїй дружині Ірині (на фото). Хто вона – кохана жінка зіркового актора?

Вахтанг Кікабідзе завжди підтримував Україну  і засуджував путіна.
Вахтанг Кікабідзе завжди підтримував Україну і засуджував путіна.

Вахтанг Кікабідзе мав багато шанувальниць, але його серце належало одній-єдиній дружині. Відомий грузинський актор і співак, великий друг України, якого не стало в середині січня, 56 років був щасливий у шлюбі із любов’ю всього свого життя Іриною Кебадзе – ексбалериною Тбіліського оперного театру. Пара виховала двох дітей  –  сина Костянтина Кікабідзе та дочку від першого шлюбу Ірини – Марину Сагарадзе 

В усьому винуватий... Джон Кеннеді

Вахтанг та Ірина познайомилися в Будапешті, де артист був на гастролях. Як розповідав сам Кікабідзе, зустріч із майбутньою дружиною відбулася за дуже незвичайних обставин. Це сталося в день загибелі президента США Джона Кеннеді – 22 листопада 1963 року. На вулицях столиці Угорщини почався переполох, всі подумали про державний переворот. У цій суєті артист побачив перелякану струнку дівчину з великими очима. За словами Кікабідзе, негайно захотілося її заспокоїти і захистити. З того дня він Ірину більше не відпускав. У 1965 році Ірина Кебадзе й Вахтанг Кікабідзе стали чоловіком і дружиною.

На момент знайомства з Кікабідзе в Ірини Григорівни була вже дитина від першого шлюбу – дочка Марина, яку Вахтанг удочерив (прізвище у дівчинки – від рідного батька, актора Гурама Сагарадзе). Про особисте життя прийомної дочки актора написано мало. Відомо, що вона вийшла заміж і подарувала батькам двох онуків – Георгія та Іву. Старший син Марини закінчив коледж у Зальцбурзі  (Австрія) та Міжнародний університет імені Ф. Шиллера, одружився й виховує дочку Олександру – правнучку знаменитого Вахтанга Кікабідзе...

Знаючи, як Кікабідзе любив український народ, рідні ухвалили накрити його домовину не лише прапором Грузії, а й жовто-блакитним стягом України.
Знаючи, як Кікабідзе любив український народ, рідні ухвалили накрити його домовину не лише прапором Грузії, а й жовто-блакитним стягом України. 

Мама новонародженої дитини сміялася до сліз

Спочатку подружжя Кікабідзе жило у напівпідвальній маленькій квартирі разом з батьками Ірини. Чоловік-актор часто пропадав на гастролях, проте сім’я була дружною, кохана віддано чекала повернення чоловіка в домашнє гніздечко. У шлюбі народився їхній спільний син.

Коли Ірині в пологовому будинку сказали, що у неї хлопчик, вона розсміялася до сліз. А на здивовані погляди лікарів крізь сміх сказала: «Буба дуже зрадіє!». І він дійсно був радий. І навіть разом із двома приятелями ледь не розніс весь ресторан, у якому його застала радісна звістка про народження спадкоємця. Шрам на нозі довго нагадував про ці знамениті події. Новонародженому дали ім’я Костянтин – на честь батька Вахтанга Кікабідзе, котрий зник безвісти під час війни.

Костянтин ріс дуже скромним і соромився слави батька настільки, що у творі про рідних написав: «Батько загинув на війні, а мама з горя померла». Марина ж, навпаки, гордилася таким татом, насолоджувалася можливістю бувати за кулісами і згодом обрала для себе професію актриси.

Костянтин  же закінчив Академію образотворчого мистецтва й зараз живе та працює в Торонто (Канада).

Вахтанг Кікабідзе і його кохана Ірина не уявляли свого життя одне без одного, без дітей та онуків.
Вахтанг Кікабідзе і його кохана Ірина не уявляли свого життя одне без одного, без дітей та онуків.

Секрет багаторічного щастя

Шлюб Вахтанга Кікабідзе й Ірини Кебадзе був міцним, за зізнанням артиста, завдяки взаємній повазі, «поки вона є – буде й сім’я». Вони постійно турбувалися одне про одного і про тих людей, які поряд із ними.

 На початку 1980-х артист раптово потрапив у лікарню. «Сам ложку не міг тримати, стояти не міг, падав увесь час. Почали робити аналізи. Виявилося, що погані справи – артерія не пропускає кров. Привезли в москву. Там сказали, що в мене в голові велика гнійна кіста. Негайно про­оперували. А під час хірургічного втручання лікарі за кістою побачили пухлину», – пізніше зізнався Кікабідзе.

Читайте також: «Тато тримає за руку мертву доньку«.

Новоутворення виявилося злоякісним. Якийсь час мешканці Тбілісі думали, що артист уже не одужає. Люди приходили до його дому, аби попрощатися. Та дружина Кікабідзе проганяла незваних гостей і вірила, що чоловік подолає недугу. За словами актора, тільки завдяки Ірині він зміг викарабкатися. «Якби не Ірина мене б серед живих зараз не було. Завжди, коли зі мною траплялися критичні ситуації, вона була поряд, як скала», – говорив тоді Вахтанг Кікабідзе.

Вони не уявляли свого життя без рідних, без дітей, онуків і навіть правнуків. Буба не розумів, як можна зробити боляче близькій людині, зрадивши її. Він вважав, що не можна псувати життя не тільки дружині, а й взагалі нікому. Тим паче – зрадою. Найбільше цінував у жінці не лише красу, а  й розум. Очевидно, в цьому також полягає секрет їхнього багаторічного шлюбу.

Коли зі мною траплялися критичні ситуації, вона була поряд, як скала.

Вахтанг Кікабідзе написав про свою Ірину пісню зі словами: «Мила моя, мати моїх дітей, бабуся онуків моїх, я молю Всевишнього першим померти, щоб не бачити сліз твоїх...» Але дружина заборонила її виконувати через те, що в ній він назвав її бабусею.

Ірина з Вахтангом  пройшли довгий шлях – смерть коханої була для нього справжнім ударом. Вона померла в 2021-му після тривалої хвороби. Вахтанг пережив дружину на півтора року.

Реклама Google

Джерело: radiovan. fm.
Telegram Channel