Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як захистити кімнатні рослини від кота

Щоб віднадити кішку від вазонів, доведеться запастися терпінням та випробувати не один метод.

Фото із сайту plants.com.ua.

Як захистити кімнатні рослини від кота

Варто знати Якщо у вас вдома  є пухнастик, то така проблема вам відома. Гадаємо, наші поради допоможуть із нею впоратися: ви не тільки збережете красу вазонів,  а й убезпечите тварину від негативного впливу отруйного соку, що виділяється деякими рослинами

Пульверизатор та вода

Для тренування котів часто використовують пульверизатор, наповнений водою. Тримайте його під рукою, щоб можна було скористатися ним відразу, коли ваш пухнастик попрямує до горщиків із квітами.

Репелент із неприємним запахом

Багато запахів дратують котів. Їх можна використовувати, щоб відучити свого улюбленця підходити до вазонів.
У ветеринарних магазинах продаються спеціальні репеленти, які допоможуть віднадити вихованців від квітів.

Якщо інші способи не допомогли, спробуйте переставити рослини.

Камені в горщиках

Більшість котів люблять вигрібати пухкий ґрунт. Перешкодити їм можна, якщо викласти шар досить великої гальки або каміння у горщик. Можна використовувати перевірений засіб під назвою «їжачок». Для цього в землю встромляють зубочистки або маленькі палички, що створюють своєрідну перепону.

Переставте вазони

Якщо інші способи не допомогли, спробуйте переставити рослини. Можливо, вашому вихованцю просто подобається те місце, де стоїть вазон.

Неприємна обстановка або додаткові перепони

Щоб позбавити кішку від спокуси поритися в землі, бажано встановити перед горщиком незвичайну перешкоду. Це може бути фольга, хрустка прозора плівка або двосторонній скотч. Домашні тварини не люблять різких звуків, а також неприємних тактильних відчуттів, а тому шурхіт або липкість під час першого кроку змусить їх відступити.

Зручний лоток

Коти іноді використовують вазони як туалети. Варто перевірити, чи підходить лоток вашому вихованцю за розмірами та чи комфортний наповнювач.

«Особисті» рослини для пухнастиків

Котів можна відвадити від інших квітів, якщо дати їм доступ до «своїх» вазонів. Спробуйте котячу м'яту, яка приваблює їх.

За матеріалами meta.ua, ukr.media.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel