Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Клеопатра після ночі кохання вбивала своїх чоловіків

Жінка дивовижної краси і розуму – такою була Клеопатра, цариця Єгипту.

Фото із сайту presa.com.ua.

Клеопатра після ночі кохання вбивала своїх чоловіків

Про останню царицю Стародавнього Єгипту складають легенди. Клеопатра VII (69 рік до н.е. – 12 серпня 30 року до н.е.) стала персонажем культових книг і фільмів, адже образ спокусниці, незважаючи на її жорстокість, підкорював багатьох. Та що казати: за ніч із нею чоловіки були готові віддати життя. І справді втрачали голову – не тільки в переносному, а й у прямому значенні цих слів

Царицею Клеопатрою захоплюються досі, переказуючи різні історичні факти про неї. Наприклад, стверджують, що вона була неймовірною красунею, а також завжди мала свіжий вигляд і здавалася молодшою за свої роки. Деякі дослідники знайшли інформацію про те, що для збереження молодості Клеопатра змішувала ослине молоко зі свіжим медом і мигдальною олією і приймала ванни з цією сумішшю. Навіть під час походів вона брала із собою кілька молодих віслюків, щоб не пропускати процедури.

Проте інші джерела стверджують, що Клеопатра не була такою вродливою. Мовляв, не прикрашав її і доволі крупний ніс, і гостре підборіддя, і тонкі губи, і смаглява шкіра, яку вона намагалася вибілити різними засобами, та й при зрості 152 см цариця мала зайву вагу... 

Але, без сумніву, чоловіків у Клеопатрі приваблювала неймовірна ерудованість і харизма. «Бо краса цієї жінки була не тією, яку можна назвати незрівнянною і що вражає з першого погляду, зате звертання її до інших вирізнялося чарівною красою, і тому її образ, що поєднувався з рідкісною переконливістю промов, з величезною чарівністю, що прозирала в кожному слові, в кожному русі, міцно врізався у душу», – так про неї висловлювався давньогрецький історик Плутарх.

Після того, як цариця пускала в своє ложе невинних коханців, їхні голови ставали трофеями і виставлялися в її палаці.

Тому й не дивно, як стверджують стародавні історики, що у Клеопатри було чимало коханців. Більше того, за ніч із нею чоловіки готові були віддати навіть життя. Після того, як цариця пускала в своє ложе невинних коханців, їхні голови ставали трофеями і виставлялися в її палаці. Римський історик IV століття Аврелій Віктор писав, що Клеопатра не хотіла залишати живим нікого з тих чоловіків, яких запрошувала в свої покої, щоб ті не спекулювали на зв’язку з правителькою.

Та попри це, деяким усе ж вдалося побути довше із царицею. Кажуть, що її першим чоловіком був Гай Юлій Цезар. Історики зазначають, що в них було кохання з першого погляду. Клеопатра народила сина Птолемея, хоча сам Юлій не визнав хлопчика і не вказав його в заповіті. Тому достовірно невідомо, чи був він батьком дитини.

Такою її зобразив на полотні Генріх Фауст у 1876 році. А вгорі – цариця на пергаменті, а також її скульптурне зображення роботи невідомого автора.
Такою її зобразив на полотні Генріх Фауст у 1876 році. А вгорі – цариця на пергаменті, а також її скульптурне зображення роботи невідомого автора.

 Після того, як 15 березня 44 року до н.е. Юлія вбили, між римлянами почалася громадянська війна. Правителем східної території став Марк Антоній. Він намагався звинуватити Клеопатру у змові проти Цезаря, але цариця, проявивши всю свою спокусливість і хитрість, змогла зачарувати Антонія. Так і почався їхній роман, що тривав ціле десятиліття. У 40 році до н.е. у закоханих народилися близнюки Олександр Геліос і Клеопатра Селена. Восени 36 року до н.е. з’явилася на світ їхня третя дитина – Птолемей Філадельф. Після цього воєначальник розлучився зі своєю дружиною Октавією і офіційно одружився з Клеопатрою...

Але 31 року до н.е. Рим оголосив війну Єгипту і здобув перемогу.  Коли у вирішальній битві Марка Антонія тяжко поранили, Клеопатра, щоб не дістатися ворогові, вчинила самогубство, змусивши змію вжалити її.

Читайте також на volyn.com.ua: «Пеле: «Я навіть не уявляю, скільки у мене всього дітей» (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel