Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Народний синоптики з Каменя-Каширського: «Заморозки на Волині можливі навіть у травні»

Нехай весна буде переможною!

Фото із сайту pibig.info.

Народний синоптики з Каменя-Каширського: «Заморозки на Волині можливі навіть у травні»

І хоч весна прийде на Волинь вчасно, зима ще довго нагадуватиме про себе, а літо завітає з випередженням графіка – таким прогнозом поділився з нашими читачами народний синоптик із Каменя-Каширського Володимир Деркач (на фото). Нагадаємо, що свої передбачення наш земляк формує на початку року, спостерігаючи за змінами у природі в особливий період – від Різдва (25 грудня) до Різдва (7 січня). Погода у ці дні підказує йому синоптичну картину усього року. Ось якою, на думку пана Володимира, буде весна 2023-го

Березень 

Весняне тепло волиняни зможуть відчути вже на початку місяця. Погодної картини не зіпсують навіть 1–2 прохолодні дні у середині декади. Опадів очікується мало. Наступний відрізок березня буде ледь не ідентичний першому: спочатку комфортна температура, далі стовпчик термометра на короткий час опуститься, вночі можливі заморозки, потім знову потепліє. Наприкінці десятиденки трішки дощитиме.  Погіршиться погода в останній декаді, буде більше опадів, прийде похолодання.

Останньому відрізку квітня буде властива мінлива погода: на зміну теплим дням прийде значне похолодання.

Квітень

Місяць розпочнеться з доволі прохолодних, як для цієї пори року, днів. Вночі навіть можливі заморозки. У середині першої декади очікуються опади. Потепління варто очікувати наприкінці десятиденки. Температура зростатиме і надалі з перервою у середині місяця на 1–2 дні та наприкінці декади. У цей час можливі опади. Останньому відрізку квітня буде властива мінлива погода: на зміну теплим дням прийде значне похолодання, а далі знову стовпчик термометра підніметься. Опадів буде мало.

Травень

На початку місяця, хоч і не очікується опадів, але великого тепла також не буде. Із середини цієї десятиденки похолодає більше, пройдуть дощі, а вночі можливі навіть заморозки. Погожих і теплих днів варто очікувати на рубежі декад. Далі – знову опади і зниження температури. Останній відрізок травня також розпочнеться помірними дощами, але за 1–2 дні випогодиться і добряче потепліє, навіть вночі. Вочевидь, літо завітає на Волинь трохи раніше. 

Читайте також: «На вихідних в Україні буде нестабільна погода»

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel