Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Як при Сталіні: в росії за антивоєнний малюнок дівчинки засудили її батька

«Ти мій тато, найрозумніший, найкрасивіший, найкращий тато на світі. Знай: краще за тебе нема. Прошу тебе: тільки не здавайся. Вір, сподівайся і люби. Тату, ти мій герой» – лист із такими словами дівчина передала з притулку.

Фотоколаж із сайту themoscowtimes.com.

Як при Сталіні: в росії за антивоєнний малюнок дівчинки засудили її батька

Чоловікові дали два роки в’язниці за «дискредитацію» армії рф

У квітні 2022 року 13-літня Маша Москальова з міста Єфремов Тульської області на уроці образотворчого мистецтва намалювала малюнок, на якому було зображено прапор росії та України, напис «Ні війні!», і мама, яка захищає свою дитину від російських ракет. Таке у московії, як відомо, не пробачають.

У грудні 2022-го у квартирі Москальових відбувся обшук, під час якого забрали усі кошти, які там знайшли. Після цих подій дівчинку відправили в притулок, а чоловікові на допиті погрожували позбавленням батьківських прав.

«Ти мій тато, найрозумніший, найкрасивіший, найкращий тато на світі. Знай: краще за тебе нема. Прошу тебе:  тільки не здавайся. Вір, сподівайся і люби. Тату, ти мій герой» – лист  із такими словами дівчина передала з притулку.
«Ти мій тато, найрозумніший, найкрасивіший, найкращий тато на світі. Знай: краще за тебе нема. Прошу тебе: тільки не здавайся. Вір, сподівайся і люби. Тату, ти мій герой» – лист із такими словами дівчина передала з притулку. Фотоколаж із сайту themoscowtimes.com.

  28 березня 2023 року Олексія Москальова засудили на два роки колонії загального режиму, проте він не був присутній на засіданні, оскільки втік із міста. Втім, 30 березня повідомили про те, що Олексія затримали у мінську, нібито його вдалося знайти через те, що увімкнув телефон.

Мати дівчинки пообіцяла, що «відіб’є» у доньки «її потяг до політики, антипропаганди та малюнків».

Мама дівчинки, Олена Сітчіхіна, з якою вони не бачилися вже кілька років, збирається забрати доньку з притулку. Спочатку Маша відмовлялася їхати до матері, але тепер просить забрати її. Олена Сітчіхіна живе разом зі старшою донькою та другим чоловіком у Тамбовській області. За словами жінки, Маша жила з батьком з другого класу. Сітчіхіна заявила, що її колишній чоловік має дуже жорсткий характер, але Машу він не ображав. Водночас мати дівчинки пообіцяла, що «відіб’є» у доньки «її потяг до політики, антипропаганди та малюнків».

Цими днями відбудеться засідання щодо позбавлення Олексія Москальова батьківських прав.


 

 Коментар

Павло КЛІМКІН, колишній міністр закордонних справ України:

«Для тих, хто досі думав, що російсько-українська війна – це «війна путіна», історія в Тульській області стала навіть не холодним, а льодяним душем. Дівчинка 13 років робить малюнок, на якому написано «Ні війні!». Нічого більше. Вчителька доносить директору, директор у поліцію... Ця історія – дзеркало життя сьогоднішньої росії. Доноси там стали такими ж рутинними, як за Сталіна».

Читайте також на volyn.com.ua: «Волинянка, ім’я якої занесене у Книгу рекордів України, розкрила «код нескореності».

Реклама Google

Telegram Channel