Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
А ви знаєте, де в корови... книжка? (Інтелектуальна вікторина)

Дивлячись на цей малюнок, ви впізнаєте усім відому закономірність із трьох висновків.

Фото із сайту volyn.com.ua.

А ви знаєте, де в корови... книжка? (Інтелектуальна вікторина)

Я так уже мріяв, що зумів обвести вас навколо пальця, бо заховав відповідь у самій загадці, та... не так сталось, як гадалось. Знайшлися-таки у нашому конкурсі розумники, точніше розумниці, які розгадали мою хитрість і... заслужено здобули собі по заліковому балу. Респект!

Але насамперед нагадаю запитання, яке для переважної більшості виявилося непідйомним.

«Гранатобуз із секретом»-7 (2023)

Напевне, вже разів із сорок у нашому конкурсі я цілу... ой, цитував народне прислів’я: «Хто багато читає – той багато знає». А днями усміхнувся з цитати знаменитого німця усіх часів і народів Йоганна Вольфганга фон Ґете (1749–1832): «Є книги, з яких можна дізнатися про все і нічого не зрозуміти».

Так-от, зазирнув я нещодавно в один літературний шедевр (шкодую, що це не трапилося набагато раніше, хоч роман і менш відомий з-поміж творів його знаменитого автора) – і десь на 140-й з гаком сторінці, під час читання про сцену зустрічі бойових друзів, й народилось нинішнє запитання. А картина була така: побратими застали вдома у свого товариша повний розгардіяш – все було розкидано по підлозі і столах. Пояснив: хоче продати речі, які збирав із дитинства, бо планує започаткувати горілчаний бізнес. Тоді товариш піднімає другий предмет, що був із числа двадцяти, розглядає його і радить запропонувати купити шевцям. Мовляв, справжня шкіра нині в ціні. А з цих предметів вийде мінімум 6 пар добротного взуття. Саме ті двадцять предметів ми і заховали. Омонім їхньої назви в однині пов’язаний із популярними в Україні тваринами.

Що знаходиться у гранатобузі? 

Перед оголошенням відповіді процитую уривок із роману «Повернення» всесвітньо відомого німця Еріха Марії Ремарка: «... – У шевців зараз гострий дефіцит шкіри. Ось, – він піднімає з підлоги зібрання творів Ґете, – двадцять томів. Це щонайменше шість пар чудового шкіряного взуття. За цього Ґете шевці напевне дадуть тобі набагато більше, ніж будь-який букініст».

Тобто, ви зрозуміли, що відгадкою були книжки. А причому тут корова, запитаєте, глянувши ще раз на заголовок? А виявляється, що «книжка – це один із чотирьох відділів шлунка жуйних тварин, слизова оболонка якого утворює багато складок, що прилягають одна до одної». Правда ж – очманіти можна! 

«Книжка – це один із чотирьох відділів шлунка жуйних тварин, слизова оболонка якого утворює багато складок, що прилягають одна до одної».

Отож, слова-відповіді «Книги» або «20 томів Ґете» ми отримали лише від 3 наших учасників, точніше – учасниць. Від кого саме, а також хто лідирує у нашому конкурсі після 7 турів – читайте на фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу) і сайті volyn.com.ua. 

 

 Нам же час оголошувати нове завдання.

 

 «Гранатобуз із секретом»-9 (2023)

Дивлячись на цей малюнок, ви впізнаєте усім відому закономірність із трьох висновків. А їх об’єднує особливе слово. Якщо до нього додати ще одне – утвориться всім відома гукалка. Оце друге додане слово, як правило, у вигляді омоніма і є у вас дома. А якщо останні дві букви цього слова в українському варіанті замінити на відомий всім прийменник, тоді і вийдемо на предмет, який ми нині заховали.

Що знаходиться у гранатобузі?

Відповідь треба надіслати до 13 квітня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина).
А історії, як шукали відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected] .

Приємних вам пошуків без повітряних тривог! А кровопивці путіну – смерть!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також на volyn.com.ua: «А за «Язикатою Хвеською» ми заховали... «Балакуче яблуко»! (Інтелектуальна вікторина)».

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel