Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
«Зустрілись на війні, а наче побували вдома»: як волиняни потрапили на передову (Фото)

Бійці 141-го батальйону територіальної оборони Павло Тлумач, Анатолій Клемба, Сергій Марчук, Олександр Лясоха із земляками з Горохівщини Оленою Тлумач, Тарасом Щерблюком і Віктором Годиком (крайній праворуч).

Фото Андрія ЩЕРБЛЮКА.

«Зустрілись на війні, а наче побували вдома»: як волиняни потрапили на передову (Фото)

«Інколи важко передати емоції словами. Зупиняється авто, відчиняються двері – і ти не віриш своїм очам…» – так просто й щиро на своїй сторінці у Facebook описав зустріч на фронті із земляками горохівчанин Анатолій Клемба. У мирному житті Анатолій Богданович – директор ТзОВ «Еталон», а на війні – боєць 141-го батальйону територіальної оборони, в лавах якого Україну захищають багато горохівчан

Цей спогад про незабутню довіку фронтову мить він продовжив у телефонній розмові з авторкою публікації: «Усі ми були здивовані, коли побачили, що з автомобіля виходять депутат Волинської обласної ради Тарас Щерблюк, його брат, депутат Горохівської міської ради, керівник ТОВ «Агропродукт-Горохів» Андрій Щерблюк і голова Горохівської міської ради Віктор Годик. Вони ж приїхали без попередження! Неочікувано! Дякуємо, друзі, за смачні гостинці й потрібні речі, а головне – за бажання побачити нас. Сюрприз вдався! Наговорившись із вами, ми наче вдома побували! Горохівчани – неймовірні люди!».

Як з’ясувалося, голова й депутати нещодавно вирішили придбати автомобіль для Романа Юхимчука. До доброї справи долучились фермери, підприємці міста й краю Василь Поліщук, Юрій Козаченко, Степан Сайкевич, Ольга Степанюк, Тетяна Новосад, Олександр Дорощук, коштами зі своєї зарплатні – працівники Горохівської міської ради. І ось Nissan Navara, ключі від якого Віктор Годик, Тарас і Андрій Щерблюки вручили Романові Юхимчуку на Запоріжжі (Оріхівський напрямок), вже служить нашим захисникам і допомагає наближати Перемогу.

 За словами бійців, гортати сторінки газети «Волинь» було так само приємно, як чути з батьківщини привіти найрідніших людей.

А потому волонтери не обминули нагоди потиснути руку й іншим землякам, які перебувають на лінії оборони. Дорогою на Запоріжжя побачилися з Русланом Свідерським, Сергієм Приком, затим – з Анатолієм Клембою, Юрієм Грудзевичем, Олександром Лясохою, Сергієм Марчуком, Василем Юзефовичем, Павлом Тлумачем і багатьма іншими волинянами, познайомилися з їхніми бойовими побратимами з різних регіонів.

На чільному місці серед привезеного з тилу Тарасом Васильовичем, Віктором Леонідовичем і Андрієм Васильовичем була газета «Волинь» зі свіжими новинами з інших бойових позицій, з дому. За словами бійців, гортати її сторінки було так само приємно, як чути з батьківщини привіти найрідніших людей.

– До хлопців треба їхати, й ми будемо їздити. Це однаково важливо для них і для нас. Їм потрібна наша віра в ЗСУ, а нам – їхній непохитний бойовий дух. Перемогу здобудемо лише разом! – поділився теплими враженнями від поїздки голова Горохівської міської ради Віктор Годик. 

* Вихід цього матеріалу став можливим завдяки фінансовій підтримці Програми з допомоги та розвитку українських медіа (Ukrainian Media Aid and Development Program), частково профінансованій Міністерством закордонних справ Швеції (Swedish Ministry for Foreign Affairs).

 

 

 

 

 

 

 

 

 Читайте також: «6 доньок і 2 синочки волинського подружжя знають, що квіти кохання розцвітають і серед зими».

Реклама Google

 

 

 
Telegram Channel