Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
«путін же особисто не ґвалтував і не вбивав!»

Більшість росіян підтримують вбивства українців і сотні тисяч жителів російської імперії беруть в цьому безпосередню участь.

Волинь-нова

«путін же особисто не ґвалтував і не вбивав!»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, про зенітно-ракетні комплекси Patriot (путін заявив, що росія знищила 5 Patriot):

 

 «Хто б там у росії не розказував, нібито наші Patriot знищені, усі вони є, усі вони працюють, усі вони збивають російські ракети. І збивають максимально ефективно. Жодного Patriot не знищено!».

Діана МАКАРОВА, волонтерка, яка створила й очолила «Фонд оперативної національної допомоги», про втрати у війні: 

 

 «Ми їдемо Україною, проїжджаємо повз цвинтарі. Ой, мамо, що ж там робиться… На кожному своя Алея Героїв, її видно здалеку. Прапори майорять над могилами. Ми жахнемось від цифри загиблих воїнів у цій війні. Але у нас немає виходу. Ми мусимо встояти».

ОЛЕКСІЙ на позивний ФАНТОМ, командир штурмової роти 130-го батальйону ТрО, про те, що в убивствах українців винні всі росіяни:

 

 «Треба зробити все, щоб навіть діти в садочку розуміли, що росія – ворог. Не дай Бог, щоб через два покоління ми відновили братські стосунки! Бо були вбиті наші люди, зґвалтовані наші жінки. Коли в Ізюмі розкопали масові поховання, то виявили тіла 215 жінок,194 чоловіків і п’ятьох дітей. Уявіть: от настав мир, а через років десять ми говоримо, що то путін був муд@к, він же почав війну. Ні! Це громадяни російської федерації! путін же особисто не ґвалтував і не вбивав!».

Геннадій ДРУЗЕНКО, правник, громадський діяч, волонтер, про «своїх» і «чужих»:

 

 «Воюєш, волонтериш, донатиш – однозначно свій, незалежно від статі, мови, релігії та політичних уподобань.
Розганяєш хайп у соцмережах, досі ділиш українців на «зеленобобиків» та «порохоботів», заробляєш на корупції, рекетуєш бізнес тощо – ворог або щонайменше корисний ідіот».

Борис ПІСТОРІУС, міністр оборони Німеччини відповів на слова священника Тео Пауля, який заявив, що Україна може чинити опір російській агресії «ненасильницьки»:

 

 «Скажіть про це людям у Бучі. Я не можу говорити їм про ненасильницький опір, у мене на очі навертаються сльози люті».

Руслана ВЕЛИЧКО-ТРИФОНЮК, перша заступниця виконавчої директорки Українського ветеранського фонду, про ставлення до родин загиблих Героїв:

 

 «Ми як суспільство повинні змінити своє ставлення до Героїв та їхніх рідних. Ми повинні поважати та цінувати їхні жертви. Ми повинні показати їм, що ми дійсно не забуваємо, що ми не байдужі до їхнього болю. Якщо не почнемо цього робити, ми дозволимо, щоб наша історія була забута. І це буде нашою найбільшою трагедією – як країни, як цілого народу, як нації».

Павло КИРИЛЕНКО, очільник Донецької обласної військової адміністрації, про зрадників:

 

 «Ми повинні дивитися правді в очі і про це казати. Колаборантів виявляють постійно. Кількість таких людей є у кримінальних провадженнях, це можуть розголошувати лише слідчі. Колаборанти є і продовжують діяти, і частина тих обстрілів, які відбуваються на території Донецької області, влучання по об’єктах інфраструктури – це не якась мегаробота спецслужб росії, а результат роботи зрадників».

Віктор АНДРУСІВ, політичний і громадський діяч, про український наступ:

 

«Зараз всі щодня чекають звільнених територій. Але важливіше чекати знищених танків, артилерії та авіації ворога. Всі мають зрозуміти: якщо ворог не втрачає силу, він відповість пізніше. Тому новина про 100 м просування цінна не дистанцією, а кількістю знищених ворогів… Найважливішою новиною останніх днів є задіяння ворогом резервів. Зараз ЗСУ утилізують ці резерви. Без знищення резервів неможливий прорив».

Віталій ЧЕПІНОГА, блогер, про запеклі сварки українців у соціальних мережах:

 

 «Кажуть, що країна на грані громадянської війни… Через що? Через срач у фейсбуці? Та я вас благаю… Соціальні мережі, власне, для того й створені, аби «випустити пару». Навіть усі ці срачі (за деякими винятками) – цілком нормальна реакція знервованих, втомлених війною, невиспаних людей… Сріться, брати мої! На здоров’я. Тотальна єдність є лише в Північній Кореї. Ще там дають по мисці рису на день. Але не всім».

Telegram Channel