Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Волинська принцеса чекає на дзвінок

На королівському весіллі згадали про Україну.

Фото з Instagram-сторінки Haus Bavern.

Волинська принцеса чекає на дзвінок

Усі імена і події є виключно збігом обставин і фантазією авторки

– І знайте, ви для мене – принцеса. Волинська, – традиційно завершив розмову офіцер Збройних сил України Віталій з промовистим позивним Українець. Вони зі Світланою інколи, протягом усієї війни, розмовляли, коли дозволяв мобільний зв’язок і театр бойових дій. Колись жили в одному місті, де військова частина «стояла» поряд із її багатоповерхівкою. Але... не стали однією сім’єю. Він недонаполіг, а вона була не готова розвивати стосунки із юним капітаном, молодшим на років сім, адже сама на той час носила погони майора. Тоді молодші кавалери її взагалі не цікавили, лише вище керівництво «старого гарту», генерали, від яких залежало просування по службі, зарплата.

– Послухай, генерале Українець, я тут таке вичитала, – навзаєм пожартувала Світлана. – Днями наречена баварського принца вийшла заміж у фаті від українського бренду...

Світлана розмовляла по застосунку WhatsApp перед великим дзеркалом, що стояло просто на цементній підлозі невеличкої квартирки у новобудові Луцька. Це палацове стилізоване люстро було чи не єдиним предметом її богемного побутового шику з попереднього світу. Війна, переїзд в інше місто, мінімальна зарплата внесли суттєві корективи у колись відносно сите життя.

Можливо, та британська професорка теж ніколи не думала, що стане принцесою Баварії в українській фаті. Ось і ви будьте на чатах, принцесо з Волині.

Світлана артистично, дивлячись у дзеркало, озвучила Віталію замітку з газети «Волинь-нова»: «У Мюнхені відбулося пишне весілля 40-річного праправнука останнього баварського короля Людвіга III та 32-річної Софії-Олександри Евекінк (обоє на фото), британської професорки. Наречена одягла під вінець фату українського бренду «WONA Concept», що красиво стелилась долівкою. На голові Софії вивищувалась діамантова тіара, котру носила ще бабуся принца Людвіга. Жених одягнув чорний фрак, сірі брюки і камізельку в тон. Офіційна частина церемонії перетікла в офіційну вечерю, організовану дядьком нареченого, 89-річним герцогом Баварським, главою дому Віттельсбахів. Королівська пара, щоб підтримати Україну в час війни, попросила гостей замість весільних подарунків пожертвувати гроші на користь нашої країни. Про зібрану суму наразі не повідомляють. Принц Людвіг і Софія-Олександра Евекінк заручились минулого літа. Цю пару називають «німецькими Кейт і Вільямом», натякаючи на британських принца і принцесу Вельських. Принц Людвіг Баварський вважався одним із найзавидніших холостяків Європи. Він виріс у замку Кальтенберг...».

Світлана замовкла, нагадала собі, що Віталій виріс на Тернопільщині, в родині військових, одружився кілька років тому. Вона не була знайома з його дружиною, навіть ніколи її не бачила. Як і їх маленького синочка. Але це й до кращого, це давало свободу у спілкуванні, без «кривіння» душею, без проєкції на реакцію його другої половинки. А чи й справді половинки?.. Крадькома подумалось: «Світлана Українець, звучало б гарно! А ще краще  – Світлана Українка».

– Світлана Українка, принцеса Волинська, народилась у Радянському Союзі, але на кордоні з Європою, – мало мобільний не впустила, пирскаючи сміхом.

– І нема чого хіхікати, – нагримав на неї співрозмовник. – Відомо ж: життя – мов театр. Можливо, та британська професорка теж ніколи не думала, що стане принцесою Баварії в українській фаті. Ось і ви будьте на чатах, принцесо з Волині. Мені наступного року вже 40, – засміявся Віталій.

Жарт жартом, однак Світлана про всяк випадок вирішила: «Я тепер буду тримати телефон біля серця».

м. Луцьк.

Реклама Google

Telegram Channel