Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
«Прийшов, нагадив, заробив, пішов»

«Міністри змінюються, але змін немає».

Фото – t.me/otkachenkokyiv.

«Прийшов, нагадив, заробив, пішов»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Ігор КОНДРАТЮК, шоумен, продюсер, прокоментував перебування співака Олега Винника в Німеччині:

«У мене немає ніякого ставлення до Винника. Він поїхав і залишився за кордоном. Це його вибір. Якщо людина боїться і тікає від війни, то це до психіатра, а не до мене. Чи ганебно це щодо хлопців, які в окопах? Так, ганебно».



 Андрій ЮСОВ, представник ГУР, про атаку безпілотниками столиці росії: 

«Вибухи в москві, де розташовані ключові об’єкти військового командування рф, показують, що навіть небо над такими об’єктами режим путіна не контролює. Це процес, який буде тривати й буде набирати обертів, поки рашисти не заберуться геть з українських територій».



Олексій ДАНІЛОВ, секретар Ради національної безпеки та оборони, про головну мету ракетних атак росіян на Одесу:

«Це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря, а через акт залякування упередити і нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування «зернового коридору». За кремлівським планом, мають бути створені штучні умови загроз голоду насамперед для країн Африки і підвищення рівня міграційних небезпек для Європи».



Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність», про звільнення міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка (на головному фото):

«Всі міністри уряду Зеленського вигулькують з нікуди, все розвалюють і йдуть в нікуди. Дуже зручно. Прийшов, нагадив, заробив, пішов. Міністри змінюються, але змін немає.

Тому міністр культури має відзвітувати у Верховній Раді про свою діяльність, про телемарафон, політичну цензуру, рейтинги телеканалів ДОМ/ Freedom, в які вгатили мільярди державних коштів і з яких харчується «Квартал». Всі ці «Байрактар ТБ», шоу Олени Кравець за 60 млн… До речі, протягом війни чи не всі кварталівці отримали державні нагороди! Ордени «За заслуги»…

На відміну від тих, хто воює і життя своє віддав за Україну».



Вадим ДЕНИСЕНКО, політик, про те, навіщо росія стріляла по кафедральному соборі Одеси:

«Якщо виходити з останніх історій про Троїцю Рубльова (її з музею передали церкві. – Ред.), про ікони, які передаються на фронт, та інші шаманські історії з кремля, то знищення кафедрального храму не виглядає безглуздим. У цьому соборі знаходиться Касперівська ікона Божої Матері, яка вважається покровителькою Одеси. Тому, знищення цієї ікони (на щастя, вона ніби вціліла) – це частина історій про вундерваффе (зброя надзвичайно великої сили. – Ред.) путіна. Хворий ідіот, живе у паралельному світі».



Сергій ФУРСА, фінансист, про державні гроші, які витрачаються «не туди»:

«Як би це не виглядало дико, але дороги в містах треба ремонтувати навіть під час війни. Бо це забезпечує функціонування економіки. А значить, збільшує стійкість системи. І атаки путіна зараз по наших портах показують, що він руйнує українську економіку із не меншим завзяттям, ніж намагається бити по нашій армії. Розуміючи важливість економіки для стійкості України… Збереження нормальної економіки, де працюють кав’ярні і басейни, де ремонтують дороги і збирають врожай, є запорукою нашої Перемоги. Необхідним, але, звісно, недостатнім для Перемоги. Без тилу, без економічного і культурного тилу, жодна, навіть найгероїчніша армія світу, не зможе воювати. Це може звучати цинічно чи парадоксально, але це правда».


Олексій КОПИТЬКО, радник міністра оборони України, про контрнаступ:

«Послухайте на цю тему тих іноземців, кого є сенс слухати. Головний військовий США Марк Міллі, головний військовий Британії Тоні Радакін і головний військовий НАТО Роб Бауер були напрочуд одностайними: українська армія УСПІШНО вирішує надскладне завдання.

Троє головних західних військових, які володіють необхідною повнотою інформації, високо оцінили результати українських військ. Вони розуміють, у яких умовах доводиться діяти. Решта – білий шум».



Ірен РОЗДОБУДЬКО, письменниця, закликає не перекладати відповідальності:

«Довелося неодноразово чути – «от повернуться з фронту хлопці…». І… ще раз зроблять усе для нас?!! Ні, дорогі! Коли вони повернуться – мусимо створити їм затишок, теплі ванни, смачну їжу, чисту постіль, прекрасні мандрівки, віддати любов і все, на що вони заслуговують.

А розбиратися з усім цим треба саме нам!!! Саме тут і тепер».



Тетяна КОМЛИК (Татуся БО), письменниця та директорка благодійного фонду «Мрія», про ветеранів:

«У нас після війни будуть сотні тисяч, якщо не мільйони, ветеранів. А Міністерство ветеранів до цього не готується. Нам уже зараз треба будувати інклюзивне суспільство. Це не тільки пандус на вході у ЦНАП чи поліклініку. А й про ставлення суспільства. Треба казати людям, що ми будемо бачити молодого красивого хлопця з протезом. І йому не потрібна наша жалість. Максимум – коли очевидно потрібна допомога, то підійти і запитати про це. І нам важливо вміти прийняти їхню відмову. Не треба хапати за руки і ноги. На вулицях буде багато людей зі шрамами від опіків, травмами голови, без очей. Має бути програма, яка пояснюватиме, що таких людей буде все більше… Ми повинні бачити перш за все не поранення чи героя війни, а людину. Такі розмови Мінвет не веде, поки що говорять тільки громадські організації. А цього замало».

Читайте також: «Це не просто війна, Росія вчиняє звірства, - Байден».

Реклама Google

Telegram Channel