Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
9-річний хлопчик утік із дому і змайстрував собі халабуду в лісі

Тарасик не хоче жити зі своєю сім'єю.

Фото із сайту rv.npu.gov.ua.

9-річний хлопчик утік із дому і змайстрував собі халабуду в лісі

Поліцейський офіцер громади розшукав утікача та допоміг влаштувати його у притулок

Продавчиня магазину, що в селі Обарів на Рівненщині, повідомила поліції, що місцева жителька прийшла за продуктами в крамницю та розповіла, що зник її 9-річний син, якого вдома не було майже дві доби.

Капітан поліції Василь Ойцюсь вказану сім’ю знає давно, адже вона перебуває на обліку як така, що опинилася в складних життєвих обставинах. Мати хлопчика підтвердила, що син вчергове втік та не ночував удома.

Правоохоронець негайно почав шукати малолітнього, орієнтовно через годину побачив його у полі на окраїні села. Втім, хлопчик, побачивши поліцейського, кинувся втікати.

 

 Коли Василь Ойцюсь наздогнав його, 9-річний Тарасик сказав, що не хоче жити вдома через неналежні умови проживання та образи з боку старшого брата. Пояснив, що із підручних матеріалів змайстрував халабуду та мешкав там.

Тож вирішувати проблему поїхали до працівників служби у справах дітей. Дорогою поліцейський нагодував малолітнього, який понад добу майже нічого не їв.

Усі разом вирішили влаштувати хлопчика в обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Тому після огляду лікаря доставили Тарасика за новим місцем проживання.

Ювенальні поліцейські з’ясовують усі обставини та причини втечі малолітнього з дому.

Крім того, поліцейський офіцер подарував хлопчику мобільний телефон, аби завжди бути на зв’язку, допомагати у разі потреби та підтримувати.

Інна НОВИК.

Реклама Google

Telegram Channel