Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
На Рівненщині дільничний складав постанови на невинних людей

Поліцейського викрили та відкрили на нього провадження за фактом службового підроблення.

Волинь-нова

На Рівненщині дільничний складав постанови на невинних людей

Так правоохоронець намагався покращити показники своєї роботи. За службове підроблення його оштрафували на 34 тисячі гривень та відсторонили від посади на рік

Судили дільничного офіцера з Березного, що на Рівненщині. Як зазначається у вироку райсуду, у січні 2021 року його залучили до перевірки у селі Зірне щодо дотримання карантинних норм. Тоді його колега, старший дільничний інспектор, склав на місцеву мешканку протокол за перебування у громадському місці без маски. Наступного дня обвинувачений, отримавши доступ до персональних даних жінки, вирішив скласти на неї ще 2 постанови: за куріння у громадському місці та перебування у стані сп’яніння. Зробив це, аби «штучно наростити показники своєї службової діяльності». Як ідеться у матеріалах справи, підписи жінки у протоколі він поставив власноруч. Постанови про вигадані порушення правоохоронець складав ще кілька разів. Також у січні-лютому 2021 року він тричі «притягнув до відповідальності» чоловіка за зберігання самогону.

Згодом поліцейського викрили та відкрили на нього провадження за фактом службового підроблення. У процесі слідства чоловік у вчиненому розкаявся та уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. 18 липня у суді угоду затвердили, визнали правоохоронця винним у службовому підробленні, оштрафували на 34 тисячі гривень і позбавили права обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій держави на один рік. Окрім цього, він має оплатити витрати на експерта – понад 8 тисяч гривень. 

Оксана СКРИПАЛЬ.

Реклама Google

Telegram Channel