Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Щоб відтінити смак грибів

Найголовніше під час приготування грибів – не переборщити зі спеціями.

Фото Клопотенко.

Щоб відтінити смак грибів

Любителі дарів лісу знають безліч варіантів приготування цього продукту: грибний суп, смажені, мариновані гриби, жульєн, піца, пироги, соуси тощо. При цьому приправи не тільки покращують смак та аромат страви з грибів, а й допомагають засвоєнню важкоперетравлюваних білків, що містяться в продукті. Тому важливо підібрати відповідні спеції

  • Смажені гриби добре поєднуються з білим меленим перцем, який не перебиває грибний аромат, на відміну від чорного перцю або паприки, а ще й надає страві додаткового ніжного присмаку.
  • Щоб зробити смак смажених грибів більш насиченим, можна додати пажитник (інші назви цієї приправи – гуньба сінна, буркотина, грецьке сіно, окладник, сіре зілля, шамбала, фенугрек, чаман, грибна трава). Його розмелене насіння має гіркувато-горіховий смак і грибний запах, сприяє підвищенню апетиту.
  • З урахуванням подальшого використання смажених грибів у них додають різні приправи. Для салату – можна додати цибулю, часник або перець. Якщо гриби готують як гарнір, то підійдуть трав'яні спеції, а якщо їх смажать для супу – орегано і базилік.
  • Мариновані гриби приправляють чорним і духмяним перцем, розмарином, додають цибулю, часник, кріп, гвоздику, корицю, лавровий лист, насіння гірчиці. Можна купити і готову приправу в пакетику, але варто пам'ятати, що приправи з магазину містять підсилювачі смаку й аромату, наприклад глутамат натрію.
  • У солоних грибах будуть доречними насіння кропу, лавровий лист, чорний перець горошком і часник. Абсолютно до всіх грибів при засолюванні підійде коріандр.
  • Грибний суп смакуватиме з чорним перцем, лавровим листом, мускатним горіхом, кінзою, прованськими травами, петрушкою, кропом, часником. Класичне доповнення до грибного супу – грінки, натерті часником.
  • Грибний соус – відмінне доповнення до багатьох других страв: м'ясних, рибних, овочевих, страв із птиці, макаронів або картоплі. Щоб додати соусу пікантних ноток, використовують чебрець, розмарин, чорний перець, цибулю, часник.
  • Грибна ікра не уявляється без часнику. Для заготовки використовують будь-які гриби, можна змішувати різні види. Також додають сіль і перець до смаку, за бажанням – ароматні трави.

Найголовніше під час приготування грибів – не переборщити зі спеціями, оскільки вони повинні відтіняти смак грибів, але не перебивати його.

Реклама Google

Telegram Channel