Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Важливі лайфхаки для консервації

Фото: УНІАН.

Важливі лайфхаки для консервації

Сезон закруток у самому розпалі, тож знання тонкощів цієї справи стануть у пригоді

Адже для багатьох господинь консервація означає не «закрити пів тонни огірків», а знайти рецепти кулінарних шедеврів, які сподобаються рідним. Та в будь-якому випадку варто дотримуватися певних правил, аби заготовки вийшли смачними і добре зберігалися 

  1. Для консервування та маринування слід використовувати тільки свіжі овочі та фрукти, а особливо – ягоди. З часу їх збирання до моменту консервації має пройти не більше 12 годин – інакше ягоди почнуть м’ятися, пустять сік і втратять свою цілісність. А ось яблука і груші, навпаки, якщо полежать кілька днів, стануть максимально придатними для закривання.
  2.  Коли консервуєте помідори, краще видаляти у них плодоніжки й проколювати кожен томат зубочисткою, тоді плоди не будуть тріскатися.
  3.  Використовуйте натуральні консерванти. Найефективнішими вважаються листя вишні, смородини й дуба. Вони містять у собі компоненти, які допомагають продовжити термін зберігання закруток.
  4. Для того, щоб фрукти не тріскалися при консервуванні, їх потрібно обдати окропом або парою, але сливи слід пробланшувати в киплячій воді, тоді на шкірці у них утворюються невидимі тріщини, це надалі убереже їх від розварювання і розтріскування.

Читайте також: Пройшов Спас, яблук натряс: найсмачніші рецепти.

Реклама Google

Telegram Channel