Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
29 серпня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Фото: Відкриті джерела.

29 серпня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Сьогодні, 29 серпня, День пам'яті захисників України. Віряни святкують Перенесення Нерукотворного образу Господа Ісуса Христа. В народі — Горіховий Спас.552-й день війни в Україні.

29 серпня в церковному календарі – свято перенесення Нерукотворного образу Господа Ісуса Христа. Свято перенесення Нерукотворного образу Господа Ісуса Христа є одним з найважливіших свят у православній традиції. Це день, наступний після свята Успіння Богородиці.

Про це розповідає ТСН.

Присвячене воно перенесенню з Едеси до Константинополя нерукотворного образу Ісуса Христа, який виник внаслідок дотику тканини до Його обличчя. За легендою, цей образ був створений, коли хворий король Авгар попросив Ісуса прийти до нього і вилікувати його. Ісус не міг прийти, але притулив полотно до Свого лиця, і на ньому відбилося Його зображення. Цей образ був принесений до Авгара, який одразу видужав і навернувся до християнської віри.

Цей нерукотворний образ став першою в історії іконою і джерелом численних див. Він зберігався в Едесі до 944 року, коли був урочисто перенесений до Константинополя і поміщений у храм Благовіщення Пресвятої Богородиці. Від того часу цей образ став одним з найпочесніших і найшанованіших у християнському світі.

У народі це свято має кілька назв: Горіховий Спас, Хлібний Спас, Спас Нерукотворний або Третій Спас. Воно пов’язане з завершенням жнив і початком осені. Цього дня люди благословляли хліб, горіхи, овочі та фрукти, як символи плодовитості і достатку.

Що не можна робити

= Заборонено бажати комусь зла, лихословити і лаятися.

= Не можна відмовляти нужденним в допомозі.

= Не варто ходити в ліс без оберега.

Народні прикмети і традиції на 29 серпня

= дивилися, який сьогодні день: йде дощ із грозою на теплу осінь;

= навколо Місяця утворилося коло — наступного дня піде дощ;

= великий урожай горіхів — наступного року чекайте на велику кількість зерна;

= зірки бліді — погода буде сухою і ясною;

= журавлі вже відлетіли — на Покрову будуть морози.Цей день в народі вважали сприятливим для здійснення подорожей. Також вірили, що все задумане 29 серпня обов'язково здійсниться.

Сьогодні іменини відзначають Олександр, Діомід, Герасим, Степан, Яков, Ганна.

Талісманом людини, народженої 29 серпня, є діамант. Ці камені здавна асоціюються з багатством і розкішшю. Здавна вірили, що діаманти допомагають нормалізувати сон, заспокоїти нервову систему.

Читайте також: «Як зробити кущі троянд у формі віяла».

Реклама Google

Telegram Channel