Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Вулицями Луцька бігають дикі лисиці (Відео)

На появу лисиць в межах міста вплинула заборона на відстріл в умовах воєнного стану.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Вулицями Луцька бігають дикі лисиці (Відео)

До десятка звернень впродовж жовтня надійшло на гарячу лінію міської ради та відділ екології про те, що вулицями Луцька бігають дикі лисиці

Хижих тварин бачили у різних районах, найчастіше на вулицях Глушець, Вишківська, Дубнівська, Набережна, Богдана Хмельницького та проспекті Волі.

Про це пише Суспільне.Луцьк.

За словами начальниці відділу екології міськради, на появу лисиць в межах міста вплинула заборона на відстріл в умовах воєнного стану, через що й збільшилася їх популяція.

Оксана Лисак каже: дикі тварини ходять містом, бо тут легко можуть знайти їжу, яку мешканці залишають для безпритульних котів та собак. «Людина надзвичайно втрутилася в природу, знищені лісозахисні смуги, вони розорюються, тому лисиці наближаються ближче до людських поселень», — додає екологиня.

З її слів, така ситуація спостерігається не лише в Луцьку, а й в сусідніх регіонах: Вінниці, Львові, Житомирі.

Начальниця відділу екології міськради Оксана Лисак каже: нападів лисиць на людей у Луцьку не зафіксовано. В жодному разі, коли вже її побачили, радить не чіпати, не гладити, як і будь-яку іншу безпритульну тварину.

Екологиня каже: за статистикою ветеринарів, набагато частіше сказ зустрічається у котів і собак, ніж у лисиць.

В цілях безпеки наприкінці вересня по місту розкладали спеціальну вакцину від сказу для безпритульних тварин, розповів ветлікар Луцького зоопарку Володимир Когут. З його слів, найбільше їстівних приманок поклали у тих місцях, звідки надходили дзвінки про те, що бачили лисицю.

Директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко каже, що до комунального закладу теж дзвонили лучани з проханням забрати лисицю, яка втекла.

Директорка говорить, що наразі у зоопарку мешкає 15 лисиць, і жодна з них не тікала за його межі. Зі слів Людмили Денисенко, люди не звиклі до такої ситуації, вони починають панікувати, уява зразу в них малює, що лисиця має накидатися на когось.

Боятися лисиць в місті не потрібно, каже Оксана Лисак. Пояснює, що для Європи це — типове явище, там більш поширене таке поняття, як збереження біорізноманіття. Тому, говорить начальниця відділу екології міськради, ніхто їх не буде ні відстрілювати, ні виловлювати. «Вони мають право на співжиття поряд з нами», — каже Оксана Лисак.

Читайте також: Два магазини і автозаправка за один день: на Волині «працював» спритний крадій.

Реклама Google

Telegram Channel