Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
«Вірю лише в Україну, Ізраїль і Сполучені Штати»

Фото ЛБ.

«Вірю лише в Україну, Ізраїль і Сполучені Штати»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Юрій ГУДИМЕНКО, політик, воїн ЗСУ, про трагедію, коли у прифронтовому селі на Запоріжжі під час шикування загинуло 19 українських воїнів внаслідок влучання російської ракети:

 

 «Ми потребуємо не тільки покарання тих, хто підставив пацанів із 128-ї під удар. Ми потребуємо не тільки гідного вшанування їхньої пам'яті.

Ми потребуємо змін. Адаптації. Гнучкості. Модернізації і навчання на своїх помилках, якщо вже не виходить вчитися на чужих.

Це боляче. Це дуже боляче, складно і непросто.

Але це єдиний вихід.

Адаптуйся або помри. Еволюціонуй або загинеш.

Ми маємо це зробити».

Валерій ПРОЗАПАС, волонтер, ветеран АТО, про резонансну статтю Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного у виданні «Економіст» щодо небезпеки перетворення війни у позиційну:

 

 «Коли у нас на «Єдиному марафоні» було заведено сміятися з «чмобіків», обіцяти «каву в Ялті» та переконувати в «достатності резервів» – окупанти будували фортифікацію, готували резерви та переводили свою економіку на затяжну війну. 

Тепер перед нами на Півдні укріплення з мінними полями, за ними ворожа артилерія, танки, авіація, які засипають наш передній край залізом, а свій захищають потужним РЕБом. Про це об’єктивно доповів Головнокомандувач ЗСУ та поставив чіткі завдання, які мають вирішити держава та суспільство, щоби зламати плани ворога на довгу позиційну війну – технології та мобілізація. Ласкаво запрошує реальність. Знову».

Масі НАЙЄМ, український адвокат, військовослужбовець, про статтю Валерія Залужного у виданні «Економіст»:

 

 «Я не маю нічого проти кави й мирного життя в містах. Завжди казав, що це найкращий показник ефективності ЗСУ. За однієї умови: коли потрібно поповнювати ряди – хлопці й дівчата біжать на допомогу. А до того часу навчаються, готуються.

І вже якщо Головнокомандувач Залужний публічно говорить про ухилянтів – справи дійсно погані. Може бути купа питань до держави, до військово-лікарської комісії, до відсутності ветеранської політики... Але якщо ми не переможемо – уже не буде питань, бо не буде держави».

Зоя КАЗАНЖИ, блогерка,  про хвилю антисемітизму в світі:

 

 «Я раніше точно знала, що все в минулому. Друга світова мала поставити крапку. Бо було отримане таке потужне щеплення!..

Ні. Все забулось. Все. Концтабори, крематорії, гетто, тортури – знищення мільйонів…

Вірю лише в Україну, Ізраїль і Сполучені Штати. Можна в іншій послідовності. І так, мені здається, у нас є лише один рік, щоб не дати планеті з шаленою швидкістю розкручуватися в інший бік».

Володимир ФЕСЕНКО, про статтю Залужного у виданні «Економіст»:

 

 «Війна з росією перейшла в позиційну фазу. Це суворий, непопулярний, проте чесний діагноз. І це означає, що в обох сторін війни немає переваги для повної і остаточної перемоги, лінія фронту не буде суттєво змінюватись. Власне, вона мало змінюється вже майже рік, після звільнення Херсона. І ця ситуація може затягнутися на невизначений час. Це сигнал у першу чергу нашим західним партнерам. Але він важливий і для нас, щоб не було ілюзій і надмірних очікувань щодо швидкої перемоги у війні проти росії».

Юрій ЛУЦЕНКО, колишній Генпрокурор, донедавна – воїн ЗСУ, у відповідь на слова Володимира Зеленського виданню «Тайм» про те, що він, як ніхто інший вірить у Перемогу:

 

 «Слова Зеленського про те, що він як ніхто вірить в Перемогу – м’яко кажучи, не викликають захвату. Вірити можна в Бога. А для Перемоги треба діяти. Всім. І в першу чергу – Президенту.
Главком Залужний у своїх статтях озвучив, чого саме 

Армія давно чекає від влади – організації українського виробництва артилерії, ракет, дронів. І або влада це зробить, або на обкладинці «Тайм» залишиться тільки одне слово – NOBODY (ніхто)».

Дмитро КУЛЕБА, міністр закордонних справ України, заявив, що росія та Україна не ведуть переговорів «за закритими дверима»:

 

 «Основою Мирної формули є повага суверенітету та територіальної цілісності України. Якщо перекладати з дипломатичної мови на звичайну, то це означає, що росія має піти геть з України. Доки цього не станеться, доки вона не буде готова цього зробити, немає сенсу вести жодні переговори». 

Telegram Channel