Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
«Пише вогнем» і малює кольорами веселки

Мистецтво для Ангеліни Корнійчук – спосіб виразити свою національну приналежність, патріотизм.

Волинь-нова

«Пише вогнем» і малює кольорами веселки

Ангеліна Корнійчук із села Бузаки Камінь-Каширського району створює цікаві пірографії, випалюючи розпеченим металом зображення на дерев’яних поверхнях

Один із натюрмортів, на який надихнула дівчину природа рідного Полісся.
Один із натюрмортів, на який надихнула дівчину природа рідного Полісся.

 Мистецькі роботи дівчини, оживлені вогняними барвами, свідчать про її непересічний талант і любов до української культурної спадщини. Намальовані фарбами картини передають красу довкілля, фіксують людські емоції та риси.

Процес випалювання, як каже сама юна мисткиня, подібний  до медитації.
Процес випалювання, як каже сама юна мисткиня, подібний до медитації.

 Нещодавно юна художниця взяла участь в артперфомансі «Народні ремесла», що відбувся у музеї декоративно-прикладного мистецтва Володимирського педагогічного фахового коледжу імені Агатангела Кримського. 

Ще з дитячих років цікавилась тим, як вогонь може залишати неймовірні малюнки на дереві. 

Ангеліна є студенткою четвертого курсу цього навчального закладу. Як розповідає співрозмовниця, мистецтво для неї – спосіб виразити свою національну приналежність, патріотизм. Дівчина зазначає, що завжди, ще з дитячих років, цікавилась тим, як вогонь може залишати неймовірні малюнки на дереві. Тому згодом спробувала опанувати вподобаний художній напрямок, який вимагає великої уваги й точності, оскільки помилки в пірографії практично не виправити. Процес випалювання, як каже сама виконавиця, подібний до медитації.

Окрім цього, Ангеліна малює портрети, переважно працюючи з гуашевою фарбою. В натюрмортах та малюнках  втілює своє бачення всього, що оточує, а портрети дають їй можливість передати на полотні глибину індивідуальності кожної людини.

Олександр ПРИЙМАК.

Читайте також: У храмі зацвів засушений та полакований терновий вінець.

Реклама Google

Telegram Channel