Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
«Країна має очиститися від московської нечисті»

«Дякую нашим ЗСУ за можливість молитися в українському храмі, слухати Службу Божу, віншувати усіх вас рідною мовою!», – написав на своїй сторінці у фейсбуці Андрій Бокоч нинішньої Вербної неділі.

Фото з фейсбук-сторінки Андрія БОКОЧА.

«Країна має очиститися від московської нечисті»

Депутат Волинської обласної ради і помічник нардепа Ігоря Гузя Андрій Бокоч вимагає розірвання договорів оренди з релігійними громадами московського патріархату, які користуються комунальними приміщеннями Нововолинської громади

Відповідне звернення Бокоч надіслав міському голові Нововолинська Борису Карпусу, інформує інтернет-видання «Буг».

Депутат облради зазначив, що релігійні громади, що відносять себе до української православної церкви московського патріархату, користуються двома приміщеннями, що перебувають у комунальній власності Нововолинської громади. Зокрема, балансоутримувачем цих об’єктів є КП УЖК №1.

Пан Бокоч уточнив, що йдеться про приміщення по вулиці Грушевського, будинок 8, що у селищі Благодатному, та у Нововолинську за адресою: мікрорайон Шахтарський, будинок 41.

За його словами, договори на оренду зазначених об’єктів діють до 2025 та 2026 років, всі зобов’язання орендарі виконують, а дострокове розірвання цих договорів, мовляв, може нести за собою судову тяганину.

Також Андрій Бокоч нагадав, що на території Нововолинської громади діє Успенський Низкиницький чоловічий монастир – історико-культурна пам’ятка, де впродовж 1989–1994 рр. настоятелем був Павло Лебідь, більш відомий як «Паша-Мерседес».

Депутат наголосив, що за його даними, у державних органів немає цілісної інформації щодо нерухомого майна та земельних ділянок, якими розпоряджається монастир.

«Релігійні громади московського патріархату – це по суті філії фсб-рпц в Україні. Моя позиція є незмінною – московському патріархату місця в Україні не повинно бути», – зазначив Бокоч.

Він вимагає розпочати процедуру розірвання договорів оренди з релігійними громадами московського патріархату, які користуються комунальними приміщеннями Нововолинської громади. А також надати вичерпну інформацію про нерухоме майно та земельні ділянки, що перебувають у власності чи оренді релігійної організації «Свято-Успенський чоловічий монастир Володимир-Волинської єпархії упц мп» села Низкиничі.

На своїй офіційній сторінці у фейсбуці Андрій Бокоч наголосив, що і Володимир, і Нововолинськ, і вся Волинь, і вся наша країна мають очиститися від тої нечисті, яка загарбала наші святині й зомбує українців.

Як відомо, 19-го квітня 2023 року на сесії Нововолинської міської ради заборонили діяльність упц мп на території громади.

Богдан КОТИГОРОШКО.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel