Приготувати такий салат може кожен!
Салат з редискою та яйцем від Євгена Клопотенка
Відчути, ще весна нарешті прийшла, дуже легко. Приготуйте салат з редискою та яйцем, а до нього запечіть картопельки або зваріть улюблену кашу – ідеальний тандем! Страва до смішного проста, але смакує так, ніби ви на канікулах у бабусі в селі. І хто сказав, що телепорту не існує?
Як зробити його ще ніжнішим
Щоб салат вийшов особливо ніжним і соковитим, перед змішуванням злегка підсоліть нарізану редиску й залиште її на 5-7 хвилин, щоб вона пустила сік. Потім обережно злийте зайву рідину — це збалансує текстуру страви та усуне водянистість.
Якщо редиска має дуже гострий смак, таке попереднє просолювання допоможе зробити її м’якшою та делікатнішою.
Що можна ще додати
Для більш яскравого смаку та аромату додайте до салату трохи свіжого кропу, петрушки або кілька листочків м’яти. Якщо хочете надати салату легкої пікантності, використовуйте майонез із гірчицею, сметану з лимонним соком. А натуральний білий йогурт зробить страву легшою й освіжаючою. Ще чудово пасуватимуть кілька тонких скибочок огірка або дрібно нарізаний авокадо. Для поціновувачів цікавих поєднань маю салат з редискою та сиром, а якщо любите класику, зробіть легкий салат з редискою та огірком, що пасуватиме до будь-яких гарнірів.
Інгредієнти (на 2 порції):
- 3 яйця;
- 500 г редиски;
- 3 – 4 стебла зеленої цибулі;
- сіль до смаку;
- чорний мелений перець до смаку;
- 2 ст. л. майонезу.
Покроковий рецепт:
1. Відваріть 3 яйця круто. Почистьте та поріжте їх півкільцями.
2. Поріжте півкільцями 500 г редиски. Подрібніть 3 – 4 стебла зеленої цибулі.
3. Змішайте інгредієнти, посоліть та поперчіть до смаку.
4. Заправте салат 2 ст. л. домашнього майонезу.
Нехай смакує!
Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий.
Читайте також: «11 травня: яке сьогодні свято й що не можна робити».
